Ανακοινώνεται νέα χαλάρωση μέτρων σε εστίαση και καταστήματα

17.06.2021 / 10:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
estiasi-espa-kad-epixeiriseis

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και στο τραπέζι μπαίνουν μία σειρά από μέτρα που που ισχύουν πολλούς μήνες στη χώρα. Θα συζητηθεί η επαναλειτουργία των εσωτερικών υπαίθριων χώρων στην εστίαση από τις 19 Ιουνίου. Πρόκειται για τους χώρους εκείνους, που είναι εσωτερικοί για τον χειμώνα και εξωτερικοί για το καλοκαίρι.

Παράλληλα, θα τεθεί επί τάπητος και το άνοιγμα των παιδότοπων από τις 19 Ιουνίου αλλά και το εάν θα αυξηθεί το όριο ατόμων μέσα στα καταστήματα. Οι ειδικοί θα εξετάσουν και το θέμα των νυχτερινών κέντρων, όταν το ποσοστό του εμβολιασμού αγγίξει το 50% με τη μία δόση, όμως, πρόσβαση θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν υποβληθεί σε self test.

Ακόμη η Επιτροπή θα κληθεί να εισηγηθεί και για τα εστιατόρια σε εμπορικά κέντρα, τα οποία είναι κλειστά, για το εάν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από 19 Ιουνίου με αυστηρούς βέβαια κανόνες και τεχνητό αερισμό αλλά και για τα λούνα παρκ, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν με τη χρήση μάσκας, με θερμομέτρηση των πελατών και επίσης με αυστηρούς κανόνες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα