Αναγνωστοπούλου-Μάρκου: Αιτήματα των Θεατρολόγων Αχαΐας για θέσπιση οργανικών θέσεων και δικαιοσύνη στους διορισμούς

04.03.2021 / 13:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
markoy-anagnostopoyloy-2019

Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν ως αναφορά την Επιστολή Διαμαρτυρίας των Θεατρολόγων Αχαΐας, που ως θέμα της έχει την υποβάθμιση της Αισθητικής Αγωγής και τον αποκλεισμό του κλάδου τους από τη δημόσια εκπαίδευση. Η αναφορά συνυπογράφεται από 14 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι Θεατρολόγοι, οι οποίοι με ζήλο και θυσίες προσπαθούν να βρίσκονται δίπλα στους μαθητές κάθε χρονιά, μεταφέρουν τα πάγια αιτήματα του κλάδου για την άμεση θέσπιση οργανικών θέσεων για τον κλάδο των Θεατρολόγων, την ίση κατανομή θέσεων στους διορισμούς για όλους τους κλάδους καιένα ανοιχτό σχολείο προς την κοινωνία, όπου οι τέχνες θα έχουν τη θέση, που τους αρμόζει στα σχολεία της Αχαΐας και όλης της χώρας. Υπενθυμίζουν επίσης ότι, τη φετινή  σχολική χρονιά πάνω από τα μισά σχολεία της Αχαΐας έμειναν χωρίς θεατρολόγους.

Καλείται η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει, έστω και τώρα, την αναγκαιότητα ένταξης του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην εκπαίδευση, να παύσει να εξουθενώνει τους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής με το να τους εξαναγκάζει σε παροχή υπηρεσιών πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και να βάλει ένα τέλος στην απαξίωση της θέσεως της Τέχνης στο Σχολείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα