Παρασκευή, 15.01.2021, 7:14 πμ

Ανάδρομος Ερμής : Σε αυτούς τους τομείς φέρνει τα «πάνω κάτω»

03.01.2021 / 22:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
anadromos-ermis-ixtheis-zodia-problepseis_b

Ο Ανάδρομος Ερμής είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα αστρονομικό φαινόμενο, που ήδη είχαν παρατηρήσει οι αρχαίοι Έλληνες.

Τρεις με τέσσερεις φορές τον χρόνο, ο πλανήτης Ερμής φαίνεται να κάνει ανάδρομη πορεία, να κινείται δηλαδή «ανάποδα» από την κανονική του φορά.

Στην πραγματικότητα, ο Ερμής, όπως κι όλοι οι πλανήτες δεν πάει προς τα πίσω. Συνεχίζει να κινείται αενάως από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Απλά η ταχύτητά του φθίνει ανάλογα με την τροχιά του γύρω από τον Ήλιο, που είναι μικρότερη και συντομότερη από αυτήν της Γης, οπότε σε μας φαίνεται σαν να οπισθοδρομεί.

Η έμφαση δίνεται στο θέμα της επικοινωνίας, της συνεννόησης, της υπογραφής συμβολαίων κλπ.

Τι συμβαίνει με ανάδρομο Ερμή;
Τη χρονική περίοδο που είναι πάντως ανάδρομος, εκτός του ότι επηρεάζει τη συμπεριφορά, τον τρόπο σκέψης και κάθε είδους επικοινωνία, θεωρείται πως μας προκαλεί να ενεργήσουμε με μεγαλύτερη σοφία, χωρίς πάντως να υποχωρούμε από τους στόχους μας.

Κάποιοι αστρολόγοι μάλιστα επισημαίνουν ότι ο Ανάδρομος Ερμής είναι μια ιδανική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες και έτσι να ανοίξουμε νέες πόρτες στη ζωή μας.

Παράλληλα, έχει επίδραση και στις αντιληπτικές ικανότητες του ανθρώπου και εφ’ όσον κατανοούμε την επίδραση αυτή μπορούμε ευκολότερα να ανταποκριθούμε στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της ζωής μας.

Επιπλέον, η αστρολόγος Γιαν Σπίλερ, όπως και άλλοι, συνδέει τον Ανάδρομο Ερμή με προηγούμενες ζωές, στις οποίες όσοι έχουν γεννηθεί υπό Ανάδρομο Ερμή, ήταν αναγκασμένοι να κρύβουν κάποια αλήθεια ή να ακολουθούν μια «ομάδα», χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν.

Ως αποτέλεσμα, υποστηρίζει η Σπίλερ, στην τωρινή ζωή τους έχουν ένα ζήτημα όσον αφορά στον τρόπο που επικοινωνούν με τους άλλους.

Σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αναζητούν βαθιά μέσα τους την αλήθεια, στην αυθεντικότητα της ύπαρξής τους, ώστε να έρθουν σε επαφή με την αλήθεια αυτή και να την υπερνικήσουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ