Αμυγδαλωτά μπισκότα με ζάχαρη άχνη

18.11.2020 / 9:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kourampiedes

Ιδανικό συνοδευτικό

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 3 φλιτζάνια θρυμματισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.τ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε μαζί την θρυμματισμένη αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα αμύγδαλου.
  3. Προσθέτετε τα ασπράδια αυγών και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία ζύμη.
  4. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνετε τη ζύμη και πλάθετε σε μπισκότα σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  5. Τοποθετείτε στη λαδόκολλα και πασπαλίζετε με αμύγδαλο φιλέ.
  6. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα