Αμβρόσιος: Η σιωπή είναι χρυσός

10.01.2021 / 16:18
Ambrisios kalh

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ανακοίνωσε ότι δεν θα ξανά κάνει δημόσια παρέμβαση και θα σταματήσει τις αναρτήσεις του στο προσωπικό του μπλογκ. Ο Αμβρόσιος από το 2008 ανέβαζε, σχεδόν κάθε εβδομάδα, μια ανάρτηση, μέσω της οποίας, επί της ουσίας ασκούσε πολιτική, μπλέκοντας τα ζητήματα πίστης, με τα πολιτικά.

Οι παρεμβάσεις του ακολουθούσαν το τρίπτυχο: “Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια” μαζί με το χουντικό σύνθημα: “Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών”. Ο δε, δημόσιος λόγος του είναι εμποτισμένος από φανατισμό και μισαλλοδοξία, χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανθρώπων “του ενός βιβλίου”.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο ιεράρχης στα νιάτα του υπηρέτησε το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς και αργότερα τη Χούντα των συνταγματαρχών. Ευτυχώς, ο γηραιός ιεράρχης, κατάλαβε ότι πλέον η εποχή τον έχει ξεπεράσει και παραδέχθηκε πως χτυπά …«στου κουφού την πόρτα», απευθυνόμενος σε «ώτα μη ακουόντων», και ανακοινώνει δημοσίως την απόφασή του να αποσυρθεί στην έρημο της σιωπής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα