Παρασκευή, 15.01.2021, 12:08 πμ

Άμεση ανάλυση: Ανασχηματισμός εκλογών

04.01.2021 / 12:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mitsotakis-adonis-voridis

Ο πρώτος δομικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνει και την πρόθεση του να πάει εντός του χρόνου σε εκλογές, πριν εξαντληθεί  το πολιτικό κεφάλαιο του από την αποτύπωση των επιπτώσεων της πανδημίας στην πραγματική οικονομία, που θα επιφέρουν και το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Άλλωστε, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ένα σενάριο για το οποίο προετοιμάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι και το τάιμινγκ των σχετικών διεργασιών στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. 

Από τον σημερινό ανασχηματισμό ο (προ)εκλογικός τόνος δίνεται από δύο σημαντικές κινήσεις που μόνο απαρατήρητες δεν περνούν.

Η πρώτη έχει να κάνει με την μετακίνηση ενός καθαρόαιμου δεξιού προσώπου, του Μάκη Βορίδη, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο κομβικής σημασίας υπουργείο Εσωτερικών.

Και η δεύτερη, επίσης αξιοσημείωτη κίνηση, σχετίζεται με τη μεγαλύτερη αξιοποίηση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Καθώς πλέον παρέρχεται σε λίγες μέρες το διάστημα του 18μηνου από τις τελευταίες εκλογές και οι επόμενες (όποτε κι αν διεξαχθούν) θα διενεργηθούν με σταυρό, είναι προφανείς και οι λόγοι της αξιοποίησης περισσότερων βουλευτών στην κυβέρνηση.

Επομένως, και με την προϋπόθεση ότι ο εμβολιασμός θα συμβάλει στην αναχαίτιση της πανδημίας, όλα συνηγορούν ότι το 2021 θα είναι χρόνος εκλογών.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι ο προάγγελος τους.     

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ