Αμαλία Βούλγαρη: «Η έμφυλη βία εξαπλώνεται σαν μια δεύτερη πανδημία»

25.11.2021 / 16:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20211125 ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Πρόεδρος της Περιφερειακής  Επιτροπής Ισότητας Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη, δήλωσε:  «Η έμφυλη βία, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε την πανδημία του Covid-19, εξαπλώνεται σαν μια δεύτερη πανδημία. Τα περιστατικά κακοποίησης διαδέχονται το ένα το άλλο και η μία τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη. Με το #metoo φανερώθηκαν καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές έως και βιασμοί». 

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί διαδικτυακές συζητήσεις και θεματικές με φορείς, συλλόγους, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και των ενδυνάμωση των γυναικών. 

Επιπλέον, μέσα από τις δράσεις της η Επιτροπή αναδεικνύει το ρόλο και την αναγκαιότητα των Συμβουλευτικών Κέντρων Πάτρας και Πύργου, καθώς και τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου και Πάτρας. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα