Αλμυροί λουκουμάδες με φέτα και θυμαρίσιο μέλι

24.02.2021 / 18:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
loukoumades-me-feta-anoigma-430x575

Υλικά
2 αβγά
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
350 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
θυμαρίσιο μέλι για το σερβίρισμα
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
αλάτι


Διαδικασία
Ρίχνετε σε ένα βαθύ μπολ τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, το αλεύρι, τη μαγιά, το βούτυρο, τη φέτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα πολύ καλά δημιουργώντας έναν χυλό.

Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε με τα χέρια τον χυλό και πιέζοντάς τον ελαφρά, ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη παίρνετε κουταλιές του γλυκού και τις τηγανίζετε από όλες τις πλευρές.

Τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.Τους σερβίρετε ζεστούς περιχύνοντας από πάνω με λίγο θυμαρίσιο μέλι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα