Αλληλεγγύη και συμπαράσταση από τους δήμους της Αττικής στις πυρόπληκτες περιοχές

26.08.2023 / 11:00
fa 18

Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ξεπήδησε προς τις πληγείσες περιοχές και προς ενίσχυση των πυρόπληκτων. Όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και τώρα, οι δήμοι της Αττικής ξεκίνησαν ήδη να πραγματοποιούν δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και να οργανώνουν τη μεταφορά τους προς τους δήμους εκείνους, που χτυπήθηκαν από τη φωτιά.

Άλλωστε η συμπαράσταση εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή, αφού πολλοί δήμοι της Αττικής συνέδραμαν αμέσως στην προσπάθεια κατάσβεσης, στέλνοντας και τα δικά τους πυροσβεστικά μέσα, τα οχήματα και τους εθελοντές στη Φυλή, στο Μενίδι, στην Πάρνηθα γενικότερα. Μάλιστα ο δήμος Ηλιούπολης έστειλε και πακέτα με φαγητό για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, που έδιναν τη δική τους μάχη μέσα στα πύρινα μέτωπα, έχοντας γράψει πάνω σε κάθε πακέτο «Σας ευχαριστούμε».

Τα αντανακλαστικά λοιπόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άμεσα, αλλά εξίσου άμεση είναι και η ανταπόκριση του κόσμου, καθώς άνθρωποι κάθε ηλικίας σπεύδουν στα σημεία που έχουν ορίσει οι δημοτικές Αρχές, ώστε να συνεισφέρει ο καθένας αυτό που μπορεί. «Ο κόσμος συμμετέχει κάθε φορά σε κάθε κάλεσμα βοήθειας προς πυρόπληκτους και είναι πραγματικά συγκινητικό αυτό, πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς πως δεν είναι για όλους εύκολο, καθώς πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και συνεχίζει:

«Όμως βλέπεις κάθε φορά ότι θέλουν έστω και κάτι να προσφέρουν. Και να αναλογιστούμε ότι μπαίνουν σε μια ολόκληρη διαδικασία γι’ αυτή την προσφορά, αφού είναι πολύ συγκεκριμένα τα είδη, οπότε θα πρέπει να πάνε να τα αγοράσουν στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Πηγαίνουν όμως και τα φέρνουν με μεγάλη προθυμία, γιατί θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που γίνεται».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα