Άλλη μία δύσκολη νύχτα στη Θεσσαλία με μετασεισμούς και ανθρώπους σε σκηνές

07.03.2021 / 8:52
κα 50

Με την μετασεισμική δραστηριότητα έζησε για ακόμη ένα βράδυ η Θεσσαλία, με κορυφαίο τον σεισμό των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ελασσόνα.

Αρκετοί άνθρωποι κοιμήθηκαν σε σκηνές, με πιθανές βροχές στην περιοχή να προκαλούν προβληματισμό. Για το λόγο αυτό ετοιμάζονται τροχόσπιτα προκειμένου όσοι έφυγαν από τα σπίτια τους να ζήσουν με λιγότερα προβλήματα.

Συνολικά 898 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 1.609 που ελέχθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας.

Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αυτοψίες σε 1.800 κτίρια. Από αυτές 1.609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 21. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 30 από τις 46 αυτοψίες, ενώ σε 99 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 92 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση.

Επίσης έχουν γίνει έλεγχοι σε 5 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα