Αλλαγή σελίδας και νοοτροπίας στο ΠΑΣΟΚ Αχαΐας-Στόχος η δεύτερη έδρα στο νομό 

25.06.2022 / 13:15
1300

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

[email protected]

«Στόχος μας για την Αχαΐα είναι η δεύτερη βουλευτική έδρα. Με ενότητα, συλλογική δουλειά και εξωστρέφεια, θα αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Θα επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, θα αφουγκραστούμε την κοινωνία και ως δίαυλος επικοινωνίας θα μεταφέρουμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της στην κεντρική σκηνή», τονίζει στο «Νεολόγο» των Πατρών, ο νεοεκλεγείς γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Μοίραλης.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως η Οργάνωση θα έχει σαφή ρόλο και λόγο στην πορεία του τοπικού κομματικού μηχανισμού σε ότι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις εθνικές κάλπες.

Θυμίζουμε πως ο κ. Μοίραλης εξελέγη γραμματέας στην πρόσφατη συνεδρίαση της νέας 15μελούς νομαρχιακής, με την πλειοψηφία που του έδωσαν τα οκτώ μέλη. Στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης αρχηγού είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ο έτερος διεκδικητής, Θανάσης Γιανναδάκης τον Γιώργο Παπανδρέου. Αναπληρώτρια γραμματέας θα είναι η Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, στέλεχος με εμπειρία και αποδοχή, εκπρόσωπος στα ΜΜΕ ο Γεράσιμος Φεσσιάν και υπεύθυνος Οργανωτικού ο κ. Κόλλιας.

«Αλλάζουμε νοοτροπία»

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «με την εκλογή Μοίραλη το κόμμα αλλάζει ευρύτερα σελίδα και η νεότερη γενιά παίρνει και τυπικά τα ηνία. Το κόμμα -και τοπικά- αλλάζει νοοτροπία, αφήνοντας πίσω μηχανισμούς παλαιότερων ετών που άλλοτε το ενδυνάμωναν, αλλά μακροπρόθεσμα αποδεικνύονταν αυστηρά συντηρητικοί, προσωποπαγείς και με τάσεις ανταγωνιστικής προσωπικής φιλοδοξίας που το συρρίκνωναν. Η νομαρχιακή οργάνωση, μαζί με την Χαριλάου Τρικούπη, τη βάση και την κοινωνία θα συναποφασίζουν σε ανοιχτά γραφεία».

«Συνθετικό και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο»

«Θα υιοθετήσουμε την επαφή με τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά μας στήριζαν και θα απευθυνθούμε στη βάση του κινήματος μας ώστε να χτίσουμε ένα στέρεο οικοδόμημα. Έχω διατελέσει δύο φορές στο παρελθόν στη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας ως υπεύθυνος οργανωτικού αρχικά και ως γραμματέας της οργάνωσης σε δεύτερη φάση. Έχω την εμπειρία, τη γνώση, την θέληση και την πυγμή για να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα της θέσης που πλέον έχω», προσθέτει ο Νίκος Μοίραλης και συνεχίζει:

Το νέο όργανο της νομαρχιακής μαζί με την επιτροπή των ψηφοδελτίων θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο ώστε να προκύψει ένα συνθετικό, αξιόμαχο και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Τα κριτήρια μας θα είναι ηλικιακά, γεωγραφικά και επαγγελματικά και δεσμευόμαστε να προτείνουμε τους καλύτερους».

«Πυρετός» για τις εκλογές

Σε πανελλαδικό επίπεδο τώρα, η Χαριλάου Τρικούπη έχει καταπιαστεί και με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, αφού η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως οι εκλογές είναι πολύ κοντά. Πρώτιστος στόχος, που θα λειτουργήσει και ως εφαλτήριο για τις αυτοδιοικητικές κάλπες, είναι «η εκλογική ενδυνάμωση του κόμματος που θα το καταστήσει ισχυρό παίκτη στην πολιτική σκακιέρα, σε ένα τριγονοποιημένο σκηνικό. Με σαφή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, απέναντι στον πόλο της ΝΔ και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ορθώσει έναν αποτελεσματικό αντιπολιτευτικό και εν δυνάμει κυβερνητικό λόγο».

Ως εκ τούτου, μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκλογική ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, είναι η στελέχωση των ψηφοδελτίων του με πρόσωπα που έχουν έρεισμα στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νεολόγου», έως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα έχει κλείσει η πλειοψηφία των θέσεων στα ψηφοδέλτια, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε οι υποψήφιοι να αφουγκραστούν την κοινωνία και να επικοινωνήσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος.

Ως προς τα πρόσωπα τέλος, θα υπάρξει τριμερής εκπροσώπηση του στελεχιακού δυναμικού. Ειδικότερα, η πρώτη κατηγορία θα αφορά νέους ανθρώπους, επιτυχημένους επαγγελματίες, τεχνοκράτες, επιστήμονες, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους θα έχουν και πολιτική εμπειρία. Η δεύτερη κατηγορία θα αντιπροσωπεύεται από εμπειρότερα στελέχη, που έχουν πετύχει σε θέσεις ευθύνης και συνεχίζουν να έχουν αποδοχή στην ευρεία κοινωνία. Η τρίτη θα αφορά σε στελέχη που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση και έχουν αποδείξει ότι προσελκύουν ψηφοφόρους από όλο το δημοκρατικό φάσμα, με συγκλίσεις και συνθέσεις.

(ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΦΩΤΟ)

Θ. ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα

Συγχαρητήρια στον κ. Μοίραλη για την εκλογή του έδωσε ο Θανάσης Γιανναδάκης, ο οποίος διεκδίκησε τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής, αναφέροντας τα εξής: «Συγχαρητήρια στο Νίκο Μοίραλη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα προοδευτικό Κίνημα, πιστό στις ιδρυτικές του αρχές για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό. Για την πρόοδο των πολλών και στο πλάι των κοινωνικών στρωμάτων που χρειάζονται τώρα, περισσότερο από ποτέ, στήριξη από τον προοδευτικό χώρο. Για τον κόσμο της εργασίας και του υγιών παραγωγικών δυνάμεων. Για τον τόπο μας».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος” των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα