Αλλαγή ώρας: Μία ώρα μπροστά πήγαν τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

28.03.2021 / 9:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
roloi_in_2603_1-1536x1054

Άλλαξε η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρνούν μια ώρα μπροστά, καθώς από 03:00 «πέταξαν» στις 04:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,: «την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.»

Το ζήτημα της κατάργησης της αλλαγής της ώρας συζητήθηκε ευρέως το τελευταίο διάστημα, με το ευρωκοινοβούλιο να έχει ψηφίσει τον τερματισμό της αλλαγής ώρας από το 2021, όμως ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη τα οποία επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η ψήφος αυτή αποτελεί τη βάση των συνομιλιών με τις χώρες της ΕΕ για να προκύψει η τελική νομοθεσία, καθώς ακόμα τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής, υποστηρίζοντας το τέλος των αλλαγών στην ώρα μέχρι το 2021, οπότε η κάθε χώρα θα πρέπει να έχει επιλέξει εάν οι δείκτες των ρολογιών θα παραμείνουν στη θερινή ή τη χειμερινή.

Το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη απόφαση πρέπει να δοθεί οριστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όμως η συζήτηση για το θέμα έχει «παγώσει» καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει κατά πολύ τις προτεραιότητες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα