Αλλαγή ημερομηνίας της παράστασης: «Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω»

08.09.2023 / 9:55
den_plirono

Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Ζαβλανίου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 στο αίθριο του παλιού νοσοκομείου παρουσιάζει την κοινωνική σάτιρα “Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω” του Ντάριο Φο. Με καυστικό χιούμορ και ανελέητη σάτιρα, ο συγγραφέας δημιούργησε μια διαχρονική φαρσοκωμωδία, με θέματα που παραμένουν και σήμερα τραγικά επίκαιρα. Η δράση του έργου αναφέρεται στη δεκαετία του 70 στην Ιταλία, αλλά οι καταστάσεις μοιάζουν ίδιες: Ανεργία, μισθοί πείνας, κερδοσκοπία, εκμετάλλευση.

Στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον η δυνατότητα να καλύψει κανείς τις βασικές ανάγκες της τροφής και της στέγης, αποτελεί τον πρακτικό ορισμό της έννοιας της αξιοπρέπειας για το ανθρώπινο είδος.

Οι γυναίκες σ’ ένα σούπερ-μάρκετ αρνούνται να πληρώσουν τις αιφνίδια αυξημένες τιμές των προϊόντων. Σύγχυση στο ταμείο, καυγάς με τοδιευθυντή και τελικά αρπάζουν τα αγαθά πληρώνοντας κατά βούληση, δηλαδή καθόλου.

Την ίδια στιγμή το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται σε καντίνες εργοστασίων, στο μετρό, παντού. Απηυδισμένοι άνθρωποι κηρύσσουν στάση πληρωμών και άμεση ικανοποίηση αναγκών..

Πληροφορίες: Πεφάνη Ευγενία 6972 312 872
 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα