Αλιχός στον Max Fm: “Είμαστε αποφασισμένοι για σκληρό ροκ”

13.02.2024 / 9:18
pa 93

Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του ο γενικός γραμματέας του μελισσοκομικού συλλόγου Αχαΐας “Η Ανθεία” Βασίλης Αλιχός μιλώντας στον Max Fm για τα προβλήματα που αντιμετωπίσει ο μελισσοκομικός κλάδος.

«Είμαστε στα κάγκελα… Ζητάμε τα αυτονόητα να μας αφήσουν να δουλέψουμε και δεν μας ακούει κανείς» τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος των μελισσοκόμων είναι αποφασισμένος να… χορέψει σκληρό ροκ με την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Η  κίνηση που έκαναν στην πλατεία Γεωργίου ήταν συμβολική, όμως, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν. «Τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε και την μεγαλύτερη παραγωγή σε μέλι δεν μας αφήνουν να εργαστούμε παρά μόνο δύο ώρες για λόγους πυρασφάλειας.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Ο κ. Αλιχός αναφέρθηκε και όσα τους αναγκάζουν για τη μεταφορά των φορτίων τους, όπως και στις ελληνοποιήσεις του μελιού.

«Τρώμε μέλι από την Κίνα, από την Ουκρανία στις καλύτερες των περιπτώσεων και στις χειρότερες υποκατάστατα που δεν έχουν καμία σχέση με το μέλι.

Τους το έχουμε πει αυτό και το γνωρίζουν. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Αντί να στηρίζουν το μέλι και τη μέλισσα που με τη σειρά τους στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή, αντί να αναδείξουν το προϊόν μας αγνοούν».  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα