Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε στη Βουλή για τον Ανδρέα Παπανδρέου

12.11.2020 / 15:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
23416904_252863_233168_type13262

Ιδιαίτερη αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Και στην πρώτη φάση της πανδημίας εμείς βάλαμε πλάτη. Στηρίξαμε και μέτρα που εμφανίζονταν τότε υπερβολικά. Στηρίξαμε μέχρι τέλους. Και τώρα αυτό κάνουμε. Αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε πλάτη στη διάλυση της κοινωνίας, δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτη και να δίνουμε άλλοθι στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και στον διαρκή εφησυχασμό, τη διαρκή αδράνεια και ολιγωρία απέναντι στην ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας Υγείας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή και συνέχισε:

“Σας ζήτησα να παραδεχθείτε την αποτυχία σας ως ένα πρώτο βήμα, να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Η παραδοχή της αποτυχίας και του λάθους είναι πράξη ευθύνης και γενναιότητας. Δεν το πράξατε σήμερα. Δεν θέλετε να το κάνετε, λέγοντας «έφταιξα»; Δεν θέλετε να το κάνετε λέγοντας «πέσαμε έξω», όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης; Κάντε το με άλλο τρόπο. Πείτε το στα Λατινικά, όπως είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου «mea culpa». Βρείτε έναν τρόπο…”

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα