Αλέξης Γεωργούλης: Συζητήθηκε για πρώτη φορά στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου η άρση της ασυλίας του

24.05.2023 / 7:22
georgoulis_in__3_

Η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, συζητήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Αν και κλήθηκε να παραστεί, με επιστολή του απάντησε ότι δεν θα δώσει το παρών, καθώς επιθυμεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, όπως μετέδωσε.

Η παραπομπή του θέματος στη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να γίνει σε έναν με δύο μήνες. Εισηγητής στην Επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, για την επίσπευση της διαδικασίας. Ζητά την άρση ασυλίας του, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό και σωματική κακοποίηση της Ελένης Χρονοπούλου.

Από την πλευρά της, η Σταματία Μαλλά, δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, δήλωσε για το αίτημα άρσης της ασυλίας του: «Ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για το λόγο αυτό, παρότι κλήθηκε από την Επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση, προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό».

Στη Λάρισα ο Αλέξης Γεωργούλης

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, όπως μεταδίδει το Star, είναι ήρεμος και απολαμβάνει τις αγαπημένες του συνήθειες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα, όπου βρέθηκε για 10 ημέρες.

«Του λέω ”τι κάνεις, εγώ θα ούρλιαζα”. Είναι πολύ πιο σοβαρός, σίγουρα τα βλέπει καλύτερα τα πράγματα. Δεν έχει τον παρορμητισμό που θα είχε ένας άλλος και αυτή τη στιγμή θα ξεσηκωνόταν, το διαχειρίζεται πολύ διαφορετικά και ίσως είναι καλύτερα. Κυριακή κοντή γιορτή… Την αλήθεια θα τη μάθουμε και σίγουρα θέλουμε να τη μάθουμε περισσότερο εμείς από αυτούς όλους του άλλους που ενδιαφέρονται» δηλώνει ο φίλος του Αλέξη Γεωργούλη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα