Αλμπερτ Μπουρλά για κορωνοϊό, εμβόλιο και μετάλλαξη – «Θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος»

26.12.2020 / 8:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 35

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τις δόσεις που θα λάβει η Ελλάδα, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως δεν θα χρειαστούν αλλαγές λόγω της μετάλλαξης του ιού

Αρχικά ο κ. Μπουρλά είπε στην ΕΡΤ πως στην Ελλάδα θα έρθουν μέσα στον Δεκέμβρη 90 με 100 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου, ενώ η χώρα θα λάβει περίπου 2 εκατομμύρια δόσεις από τα 200 εκατομμύρια που αναμένεται να παραλάβει αρχικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσο για τις προδιαγραφές ασφαλείας της μεταφοράς του εμβολίου ο CEO της Pfizer τόνισε πως: «Παρά το γεγονός πως είναι ένα γιγαντιαίο έργο η αποστολή σε τόσες χώρες, πιστεύω πως όλα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο».

Για τη μετάλλαξη του κορονοϊού και αν επηρεάζει σε κάτι τα εμβόλια ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε: «Θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να καταλάβουμε αυτό το νέο στέλεχος. Για τα εμβόλια είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά, αλλά δεν το ξέρουμε με βεβαιότητα.

Θα έχουμε στοιχεία σε μερικές εβδομάδες για να ολοκληρώσουμε τα πειράματα για να δούμε αν είναι το ίδιο, λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματικά κατά του νέου στελέχους».

Στο ενδεχόμενο να απαιτηθούν αλλαγές στο εμβόλιο λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού, ο κ. Μπουρλά τόνισε πως αυτό δεν θα πάρει πολύ χρόνο.

Ο Άμπερτ Μπουρλά σημείωσε για την πανδημία πως: «Πρέπει να φοράμε όλοι μάσκες. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο και θα ήταν κρίμα κάποιοι να έχουν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους. Οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα