Αλαλούμ με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού και στην Αχαϊα

21.09.2021 / 21:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΜΕΤΡΑ

Του Προκόπη Κόγκου

Προβληματισμός και μάλιστα έντονος, επικρατεί σε πολλούς κλάδους μετά τη ανακοίνωση της πολιτείας για τα νέα μέτρα που ισχύουν και θέλουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά rapid test για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους.

Μετά την δημοσίευση του νέου ΦΕΚ, ισχύουν νέα μέτρα από τις 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00 π.μ, σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαστήρια και νοσοκομεία, κ.α.

Τι γίνεται με τους 12 και άνω

Εκεί που βλέπουμε να υπάρχει ένα μικρό… αλαλούμ είναι με το τι συμβαίνει  στους 12χρόνυς και άνω καθώς για την κατηγορία 5-11 ετών, παραμένει σε ισχύ η δήλωση ενός αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου, στην οποία θα προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας.

Για τους 12χρονους και άνω αρχικά δεν υπήρχε καν η δυνατότητα τα παιδιά μέχρι 12 ετών να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, Όμως με νέο ΦΕΚ, δίνεται η δυνατότητα να μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους αλλά έχοντας κάνει rapid test.

Όμως και αυτό το θέμα, θα έχει συνέπειες  σε πολλούς κλάδους που μεγάλος μέρος των πελατών τους ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Για παράδειγμα, δυο τομείς που πλήττονται και αναμένεται να πληγούν και το επόμενο διάστημα, είναι τα υπεραστικά ΚΤΕΛ – στο αστικό ΚΤΕΛ δεν ισχύουν τα ίδια -αλλά και τα σινεμά τα οποία έχουν χτυπηθεί πολύ τα τελευταία δυο χρόνια.

Α. Μανωλόπουλος: «Δεν φέρουμε ευθύνη για το τί κάνει το επιβατικό κοινό»

Ο  «Ν» μίλησε  με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέα Μανωλόπουλο και του ζήτησε ένα σχόλιο για το ισχύει και επίσης για το ποια είναι η εικόνα της κίνησης των τελευταίων ημερών.

«Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω πως το ΚΤΕΛ δεν φέρει καμία ευθύνη για το τί κάνει το επιβατικό κοινό μέσα στα λεωφορεία. Η ευθύνη μας περιορίζεται στον οδηγό μας  και φυσικά στο να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής» ξεκαθαρίζει ο Ανδρέας Μανωλόπουλος και πρόσθεσε: «Για να ξέρει ο κόσμος, εμείς ούτε σύσταση δεν μπορούν να κάνουμε, εκτός φυσικά από να το να φορούν την μάσκα τους.

Από εκεί και πέρα, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό rapid test και αυτό είναι θέμα. Πιστεύω πως αυτά τα μέτρα θα δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα στο ΚΤΕΛ και θα πρέπει να δούμε τις επόμενες μέρες πως θα κυλήσει η καθημερινότητα. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως εμείς ως υπεραστικό ΚΤΕΛ τηρούμε με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια τόσο του προσωπικού μας όσο και του επιβατικού κοινού».

Α. Μπιτούνης: «Ανεβαίνει το κόστος για να δεις μια ταινία»

Την ανησυχία του για το πώς θα κυλήσει ο χειμώνας εξέφρασε και ο υπεύθυνος του σινεμά «Οdeon Veso Mare» Αλέξης Μπιτούνης ο οποίος μίλησε και αυτός στο «Ν» για το τί ισχύει προκειμένου κάποιος να μπει και να παρακολουθήσει μια ταινία στο σινεμά.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα παιδιά ηλικίας από 5 ως 11 ετών , μπορούν να μπαίνουν στο σινεμά με τα self test  που κάνουν για το σχολείο  όμως από 12 ετών και άνω, χρειάζονται να έχουν αρνητικό rapid test 48 ωρών» είπε αρχικά ο Αλέξης Μπιτούνης και πρόσθεσε: «Πριν από τη ανακοίνωση των νέων μέτρων, η επισκεψιμότητα στα Odeon ήταν ικανοποιητική όμως μετά τα νέα μέτρα, έχει περιοριστεί σημαντικά.

Είναι δεδομένο πως με το rapid test που ζητά στα παιδιά από 11 ετών και άνω, θα ανέβει πολύ το κόστος για μια οικογένεια και θα έχουμε απώλειες. Γενικά τα σινεμά είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί πάρα πολύ τα δύο τελευταία χρόνια και εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να φέρουμε το κοινό πάλι στις αίθουσες.

Επίσης σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό για να κάνουμε έλεγχο στο κοινό που μπαίνει στις αίθουσες και ειδικά τώρα που έρχεται σε λίγες μέρες ο Τζέιμς Μποντ θα είναι ένα σημαντικό κρας τεστ για όλους».

(από την εφημερίδα «Νεολόγος»).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα