Σύντομα ανοίγουν οι πίστες του Χιονοδρομικoύ Κέντρου Καλαβρύτων

11.01.2023 / 11:49
Χιονοδρομικό-Χέλμου-Καλάβρυτα

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος, μίλησε στη Δήμητρα Μπαλαφούτη και τον Max FM 93,4, το πρωί της Τετάρτης 11/1. Φυσικά κεντρικό θέμα της συζήτησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις, για τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής ανυπομονούσαν:  

Επιτέλους ήρθαν τα χιόνια και μπορούμε και εμείς να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι ο βασικός πυρήνας της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, οπότε είχαν μείνει πολλοί άνθρωποι χωρίς δουλειά. Ορισμένοι είναι ακόμη και σήμερα.

Οπότε θέλουμε ο καιρός να είναι όσο πιο φυσιολογικός γίνεται για την κάθε εποχή. Πέρυσι είχαμε χιόνια από τις 17 Δεκεμβρίου ενώ φέτος άργησε κατά 20 μέρες σχεδόν και ακόμη και το χιόνι αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να επιτρέψει τη λειτουργεία του κέντρου όπως πρέπει.

Έχουμε μια επαρκή βάση χιονιού, αλλά από εκεί και πέρα περιμένουμε και μια μικρή χιονοκαταιγίδα και άλλες μικρές χιονοπτώσεις. Είμαστε αισιόδοξοι να πιστεύουμε ότι το τρίτο δεκαήμερο θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά το χιονοδρομικό. Να έρθει ο κόσμος να απολαύσει το σκι, όλες τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις.

Σύντομα ανοίγουν οι πίστες του Χιονοδρομικoύ Κέντρου Καλαβρύτων 2

Αυτή η χρονιά δυστυχώς δεν μπορεί να είναι εξίσου καλή με την προηγούμενη αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Δυστυχώς επειδή οι περισσότεροι είχαν κανονίσει τις αποδράσεις τους από τα Χριστούγεννα, τότε δεν είχε ακόμη χιονίσει στα Καλάβρυτα.

Τεχνητό χιόνι στην Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μόνο σε πολύ λίγα βουνά. Αυτό κυρίως επειδή είναι πολύ ακριβή η λειτουργία του. Βέβαια το τεχνητό χιόνι δεν θα μπορούσε να κάνει δουλειά από μόνο του, καθώς πρέπει να υπάρχει μια βάση χιονιού και όχι υψηλές θερμοκρασίες. Είναι κάτι το οποίο μας ενδιαφέρει και από κοινού με την περιφέρεια κάνουμε συζητήσεις και μιλάμε για την εύρεση πόρων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα