ΑΚΙ-ΔΗΚΙ για τα τακτικά χειρουργεία: “Η Ε.Ι.ΝΑ. παρασύρεται από ένα άκρατο λαϊκισμό”

19.12.2020 / 14:30
giatros-arthro

Απάντηση της ΑΚΙ-ΔΗΚΙ στις καταγγελίες της ΕΙΝΑ για τη μείωση των τακτικών χειρουργείων.

   

H μείωση των τακτικών χειρουργείων υπήρξε μια δυσάρεστη εξέλιξη στην καθημερινότητα των δημοσίων Νοσοκομείων ένεκα της πανδημίας που βέβαια δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία.

Προφανώς σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας αλλά και σε άλλες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο η διενέργεια τακτικών χειρουργείων , εκτός αυτών που έχουν το χαρακτήρα της αμεσότητας όπως τα ογκολογικά, αυτονόητα και αναπόφευκτα αναστέλλονται για λόγους ασφαλείας.

Στην περιοχή της Αχαιας ,πολύ λιγότερο στο ΓΝΠατρών ‘’ ο Αγιος Ανδρέας΄΄ και περισσότερο στο ΠΓΝΠ υπάρχει μείωση των τακτικών χειρουργείων.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας μειώθηκαν οι κλίνες των χειρουργικών κλινικών γεγονός που αντανακλά στη διαθεσιμότητα αυτών στις εφημερίες με άμεση συνέπεια και την ελάττωση των τακτικών χειρουργείων. Στην Αχαία το επιδημιολογικό φορτίο είναι μικρότερο σε σχέση με άλλες περιοχές.

Η πανδημία είναι όμως μια δυναμική κατάσταση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταβληθεί στο χειρότερο. Επίσης οι νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής λειτουργούν επικουρικά δεχόμενοι περιστατικά από άλλες περιοχές. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΕΙΝΑ παρασυρόμενη από ένα άκρατο λαικισμό και μια κυνική αντιπολιτευτική διάθεση, βιώνοντας ένα παράλληλο σύμπαν, εργαλιοποιεί το πρόβλημα και ανακαλύπτει συμφέροντα και συνομωσίες για να υποστηρίξει ότι τα πάντα γίνονται για τον ιδιωτικό τομέα .Ουσιαστικά δεν προτείνει τίποτα.Αγνοεί την αιτία και την ουσία . Αοριστολογεί με γενικόλογες και χιλιοειπωμένες ανέφικτες προτάσεις . Το υπαρκτό πρόβλημα της μείωσης των τακτικών χειρουργείων είναι προφανώς και δυστυχώς αναπόφευκτο. Το ζητούμενο είναι ο περιορισμός του.Απαιτείται συνεννόηση εντός χειρουργικού τομέα με συγκεκριμένες προτάσεις καθώς και ιεράρχηση προτεραιοτήτων όσο αφορά τα τακτικά χειρουργικά περιστατικά . Αυτή πιστεύουμε είναι η μοναδική και εφικτή πρόταση και σε αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλει η ΕΙΝΑ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα