Αισιοδοξούν σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά για τη φετινή τουριστική σεζόν  – Τι βλέπουν στη Δυτική Πελοπόννησο

15.04.2022 / 21:42
ka 14

Στα νησιά του Ιονίου αισιοδοξούν για το καλοκαίρι και την νέα καλοκαιρινή σεζόν, σε ότι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό και τους ξένους επισκέπτες.

Παρά τον πόλεμο και τις δυσκολίες που έχει φέρει στην Ευρώπη, αλλά και την απουσία των Ρώσων, οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και η γενικότερη αγορά αισιοδοξεί ότι φέτος θα υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Στην Κεφαλονιά ήδη τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει και στηρίζονται φέτος κυρίως στους Άγγλους, στους Γάλλους, στους Γερμανούς και στους Ιταλούς. Ειδικότερα, οι τρεις πρώτες αγορές, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό.

Στη Ζάκυνθο και φέτος θα στηριχθούν στους Άγγλους, στους Ολλανδούς, στους Γερμανούς και στους Σκανδιναβούς, ενώ το μεγάλο ζητούμενο για το νησί είναι το τι θα κάνουν οι Πολωνοί  οι Σλοβάκοι και οι Ρουμάνοι, τρεις ανερχόμενες αγορές που όμως έχουν δεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία κατά αυτή την έννοια ζουν τον πόλεμο από κοντά.

Όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι για τα δύο νησιά θα πάνε αρκετά καλά από πλευράς επισκεψιμότητας. Το ζήτημα είναι τι κατανάλωση θα έχουν οι επισκέπτες που θα έρθουν και το αν θα ξοδέψουν χρήμα που θα απορροφήσει η τοπική αγορά.

Σε ότι αφορά την Δυτική Ελλάδα και την Νότια Πελοπόννησο τα πράγματα φέτος χωρίς τους Ρώσους και με ένα σημαντικό κομμάτι των αγορών της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης να έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία τα πράγματα μοιάζουν να είναι πιο συγκρατημένα.

Η Κορινθία και η Αχαΐα θα στηριχθούν  και φέτος κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, ενώ η Ηλεία στους Γερμανούς και σε ένα μικρότερο ποσοστό σε αγορές της Κεντρικής Ευρώπης  Αντίθετα και παρά τις δυσκολίες η Μεσσηνία θα συνεχίσει να έχει και αυτό το καλοκαίρι μία ανερχόμενη πορεία, έχοντας αναπτύξει πλέον μία δυναμική όχι μόνο για τα μεσαία στρώματα, αλλά και για τους vips επισκέπτες, με μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα