Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία “εργαλείο” σε επιτήδειους για περιπτώσεις αισχροκέρδειας στην αγορά

14.09.2023 / 22:16
ka 65

Σε έναν μεγάλο βαθμό είναι αδικαιολόγητες οι αυξήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει σε τρόφιμα και σε αγροτικά είδη, με δικαιολογία τις πλημμύρες και τις καταστροφές που έγιναν στη Θεσσαλία.

Ο αντιπρόεδρος του ΓΕΟΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Πετρόπουλος μιλώντας μάλιστα στον Max Fm μίλησε για περιπτώσεις αισχροκέρδειας που έχουν ξεκινήσει να «γίνονται όπως δυστυχώς γίνεται πάντα σε τέτοιες καταστροφές από ορισμένους επιτήδειους της αγοράς.

«Ακούω ότι το μαρούλι ανέβηκε εξαιτίας των καταστροφών που έγινε στη Θεσσαλία. Αυτό είναι αδικαιολόγητο. Το μαρούλι δεν παράγεται στην Θεσσαλία, αλλά στα μέρη μας στην Δυτική Ελλάδα τόνισε χαρακτηριστικά.

Οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Κάποιο εργαλειοποιούν τις μεγάλες πλημμύρες και τις καταστροφές που έγιναν στη Θεσσαλία για να τρομάξουν τον κόσμο». Ωστόσο παραδέχτηκε ότι η Θεσσαλία είναι ο βασικός κορμός της αγροτικής παραγωγής της χώρας και κυρίως τη κτηνοτροφικής παραγωγής και όλες αυτές οι καταστροφές που έγιναν εκεί θα επηρεάσουν την αγορά, όχι όμως τώρα, αλλά τους επόμενους μήνες.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για να μπορέσουνε να πούμε πόσο θα επηρεάσουν οι πλημμύρες την αγορά τροφίμων και τιμές τους. Οπότε είναι νωρίς να λέγεται κάτι τέτοιο και να προκαλείται πανικός στους καταναλωτές».

Σε ότι αφορά την καλλιέργεια της θεσσαλικής γης στα πλημμυρισμένα χωράφια του κάμπου τόνισε ότι εφόσον αποστραγγιστούν τα νερά τα χώματα θα μπορέσουν άμεσα να γίνουν και πάλι καλλιεργήσιμα αν τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο μεγάλος κίνδυνος έχει να κάνει με τα νεκρά ζώα που κανονικά, σύμφωνα με τις διατάξεις που υπάρχουν θα πρέπει να αποτεφρωθούν, όμως οι οδηγίες που έχουν δοθεί έως τώρα μιλούν για την ταφή τους. «Η ταφή αυτή πρέπει να γίνει με βάση τους υγειονομικούς κανόνες που υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις σε ειδικούς χώρους που θα είναι για αυτό το σκοπό, διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα