Αίρεται η αναστολή των αδειών των υγειονομικών – Τα 19 νησιά που θα εμβολιαστούν με Johnson & Johnson

12.05.2021 / 19:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 2

Αίρεται η αναστολή των αδειών των εργαζόμενων στις υγειονομικές μονάδες με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Η άρση θα γίνει από αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας το απόγευμα της Τετάρτης.

«Με απόφασή μου και μετά από 6 μήνες συγκλονιστικής προσπάθειας, προχωράμε από αύριο 13 Μάϊου στην άρση της αναστολής κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), του ΕΚΕΑ, ΤΟΥ ΙΦΕΤ, της ΕΚΑΠΥ, των Κεντρικών Υπηρεσιών των ΥΠΕ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας. Με ευθύνη των Μονάδων Υγείας, θα οργανωθεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία της κάθε υγειονομικής μονάδας» είπε ο Υπουργός.

Καταλήγοντας ο υπουργός έκανε έκκληση για τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους πολίτες και στήριξη σε όλους τους επαγγελματίες υγείας. «Σας ζητώ θερμά να είστε προσεκτικοί, υποστηρίζοντας όλη την προσπάθεια για ένα καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό και με την αίσθηση όλων μας ότι αυτή είναι μία χώρα οργανωμένη, δομημένη και με υγειονομικούς κανόνες» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία της Επιχείρησης Ελευθερία και τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί. «Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106.000 εμβολιασμούς. Θα αγγίξουμε τους 4.000.000 εμβολιασμούς στο τέλος της μέρας. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 24,59% του πληθυσμού. Πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 13% του πληθυσμού. Η Επιχείρηση Ελευθερία προχωρά με βάση το σχέδιο που εκπονήθηκε από πέρσι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», της οποίας στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των κατοίκων των νησιών έτσι ώστε να είναι θωρακισμένοι ενόψει καλοκαιριού και του ανοίγματος του τουρισμού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κίκιλιας, όλοι οι κάτοικοι 19 νησιών θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τέλος Ιουνίου ενώ ο εμβολιασμός τους θα γίνει με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Τα νησιά αυτά είναι τα εξής: Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος Ζάκυνθος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Σάμος, Λευκάδα, Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και Εύβοια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα