Airbnb : Ρεκόρ στην Ελλάδα με 133.575 καταχωρήσεις καταλυμάτων

22.09.2022 / 9:31
Peaceful-Treehouse-with-Ocean-View-_polaroid1

Στις χώρες με τις υψηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Aribnb για φέτος το καλοκαίρι συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σε μία σεζόν που πανευρωπαϊκά ανέκαμψε πλήρως από την πανδημία με 3,5% περισσότερες διανυκτερεύσεις για την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου έναντι του 2019.

Τα νούμερα στη βραχυχρόνια μίσθωση στη χώρα μας παραπέμπουν πλέον στην περίοδο της κανονικότητας, με τη διαθέσιμη προσφορά σε καταλύματα να έχει αυξηθεί κατά 20% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ενώ σε σύγκριση με το 2019 εξακολουθεί να είναι μόλις -2%, με 133.575 καταχωρήσεις (έναντι του -10,8% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γνωστής εταιρείας αναλύσεων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, την ΑIRDNA, αύξηση έναντι του 2021 σημείωσαν και οι 20 από τις κορυφαίες αγορές όσον αφορά τα επίπεδα της ζήτησης με τις κρατήσεις του καλοκαιριού, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να καταγράφεται στη Νορβηγία (+71,2%), την Ουγγαρία (+65,8%) και την Ελλάδα (+61,8%).

Η χώρα μας ξεπέρασε ακόμη και τα επίπεδα πριν από την πανδημία: Γερμανία με ένα +24,8%, Ελλάδα με +24,1% και Γαλλία με +21,9% έχουν την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2019 και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 20 αγορές που εξετάζονται, μόνο εννέα κινήθηκαν ανοδικά έναντι του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AIRDNA, που στηρίζονται στις κρατήσεις στα συστήματα που διατηρούν οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές πλατφόρμες Airbnb και Vrbo, πανευρωπαϊκά η ζήτηση ξεπέρασε σημαντικά τα επίπεδα του 2019 τον Αύγουστο -τον πιο «δυνατό» μήνα παραδοσιακά για την Ευρώπη, με τα έσοδα αυτό το καλοκαίρι να αυξάνονται κατά 16,7% από το 2019.

Οι επισκέπτες φαίνεται ότι δεν πτοήθηκαν από την αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα, τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τον καύσωνα – ρεκόρ που «χτύπησε» πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα, η συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης πανευρωπαϊκά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι περισσότερα πλέον τα καταλύματα που βρίσκονται στην αγορά σε όλες τις χώρες, «είναι ένας θετικός δείκτης», όπως αναφέρει η AIRDNA για την πορεία της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε αυτήν τη συγκυρία. Συνολικά, οι ταξιδιώτες δεν φαίνονται επί του παρόντος διστακτικοί στο να προχωρήσουν σε νέες κρατήσεις στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Από τα στοιχεία της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη έχει 6,6% περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019 και αύξηση 36,6% σε ετήσια βάση, έναντι του 2021. «Αντίστοιχα και η Αθήνα κινείται με δυναμική με 125% περισσότερες διανυκτερεύσεις να έχουν ήδη κλειστεί για φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι», αναφέρουν οι αναλυτές της AIRDNA.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα