Αίγιο: Συγκρατημένη ικανοποίηση- Κανένας εφησυχασμός για το θέμα του τμήματος Φυσικοθεραπείας

23.03.2021 / 23:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
νο 25

Σε ανακοίνωσή της η «Ποιοτική Αιγιαλεία»  αναφέρει τα εξής: «Η προσωρινή “αναστολή” της μεταφοράς του πανεπιστημιακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσει κανέναν. Κι αυτό διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, στις προθέσεις της Συγκλήτου είναι να κλείσουν σχολές της περιφέρειας.

Συνεπώς, καμιά θριαμβολογία από την δημοτική αρχή για την “προσωρινή αυτή αναστολή” δεν είναι αποδεκτή. Αντιθέτως, χρειάζεται εγρήγορση για συγκεκριμένες ενέργειες που θα αποτρέψουν οριστικά την μεταφορά της σχολής στην Πάτρα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την πνευματική, πολιτιστική και οικονομική υποβάθμιση του τόπου μας.

Οι ενέργειες αυτές πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως τώρα από τον δήμαρχο, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά. Καμία επανάπαυση, καθώς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για προσωρινή αναστολή.

Οφείλουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να διεκδικήσουμε όχι μόνο την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, αλλά και άλλες σχολές στα πλαίσια ενός δυνατού Πανεπιστημίου, το οποίο θα ενισχύεται από ισχυρά πανεπιστημιακά τμήματα με επιτυχημένη ακαδημαϊκή λειτουργία, όπως το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αιγίου.

Οφείλουμε επίσης, να παρέμβουμε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στην κατεύθυνση αφενός μεν της στελέχωσης του Πανεπιστημίου Πατρών με καθηγητές, αφετέρου της χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου, ώστε να συντηρηθούν και να εκσυγχρονιστούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις που στεγάζουν το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου.

Οφείλουμε επιπροσθέτως, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων με σκοπό την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών.

Με σωστή οργάνωση και συγκροτημένο σχέδιο οφείλει η δημοτική αρχή να ξεκινήσει τώρα συντονισμένες ενέργειες με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το αρμόδιο υπουργείο, αφενός μεν για την εδραίωση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο αφετέρου για την διεκδίκηση νέων σχολών.

Οι καιροί ού μενετοί. Δεν αντέχει η Αιγιάλεια κι άλλη υποβάθμιση.

Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» θα συνεχίσει να συμβάλει, με όλες τις δυνάμεις της, σε κάθε προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα