Αίγιο: Σος από τον Σύλλογο Γονέων στο 2ο ∆ηµοτικό για την έλλειψη εκπαιδευτικού

30.11.2023 / 8:58
Τάξη-δημοτικού

Άµεση ανάγκη να καλυφτεί εκπαιδευτικό κενό Παρέµβαση προς τη ∆ιεύθυνση Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης νοµού Αχαΐας από τον Σύλλογο Γονέων στο 2ο ∆ηµοτικό του Αιγίου Ανοικτό παραµένει το θέµα µε την κάλυψη εκπαιδευτικών σε σχολεία του Αιγίου µε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεµόνων 2ου∆ηµοτικού Σχολείου Αιγίου να απευθύνει επείγουσα επιστολή στη ∆ιεύθυνση Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για τοποθέτηση Αναπληρωτή Εκπαιδευτικού στο 2ο ∆ηµοτικό Σχολείου Αιγίου. Στο σχολείο, όπως επισηµαίνεται, από τα τέλη του Οκτωβρίου, έχει δηµιουργηθεί ένα σοβαρό θέµα µε την έλλειψη εκπαιδευτικού δασκάλας του Γ2 τµήµατος.

Παρά τις συνεχιζόµενες προφορικές οχλήσεις, το πρόβληµα δεν έχει αντιµετωπιστεί µε αποτέλεσµα την άµεση παρέµβαση του συλλόγου γονέων, προς συνδροµή της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου. Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ «Εξαιτίας της εν λόγω απουσίας της εκπαιδευτικού, για χρονικό διάστηµα που υπολογίζεται πιθανώς έως και 4 µε 5 µήνες, οι ανάγκες του τµήµατος δεν δύναται να καλυφτούν εκ των έσω, όπως µέχρι τώρα γίνεται» αναφέρεται στην επιστολή η οποία επισηµαίνει ακόµη ότι «αυτή τη στιγµή στο τµήµα Γ2 γίνεται αναπλήρωση από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς του σχολείου και ανάλογα µε το πόσες ώρες µπορεί ο καθένας να καλύψει, µε αποτέλεσµα αφενός να µην καλύπτονται όλες οι διδακτικές ώρες όταν δεν υπάρχει διαθέσιµος προς αναπλήρωση εκπαιδευτικός, αφετέρου όταν υπάρχει να µην υπάρχει σταθερότητα και συνέχεια στην εκπαιδευτική διαδικασία, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην πρόοδο των παιδιών».

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «πρόκειται για δεύτερη συνεχόµενη σχολική χρονιά που κάποιοι µαθητές µέσα στο ίδιο σχολείο, δεν τυγχάνουν των ίδιων συνθηκών µάθησης και εκπαίδευσης µε τους υπόλοιπους, ακόµα και µε αυτούς της ίδιας τάξης. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούµε άµεση και επιτακτική την ανάγκη της τοποθέτησης εκπαιδευτικού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα