Αίγιο: Πήγαν ανεμιστήρες στους διαγωνιζόμενους για να δροσιστούν

13.06.2024 / 10:59
ka 1

Αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν δροσιά στα παιδιά που έδιναν χθες πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων που χθες και σήμερα θα έπρεπε να παρουσιαστούν στα σχολεία τους -για την δευτεροβάθμια εκ- παίδευση δεν ισχύουν μέτρα για τον καύσωνα όπως το κλείσιμο ∆ημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων- έδιναν από αργά προχθές Τρίτη η ∆ημοτική αρχή Αιγιαλείας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ∆ήμου Αιγιαλείας.

Ο δήμος συγκέντρωσε από προχθές ανεμιστήρες για τα σχολεία ενώ χθες το πρωί, πριν από την έναρξη των πανελληνίων, κινητοποιήθηκε η Ένωση Γονέων και μετέφερε 10 ανεμιστήρες στο 2ο Λύκειο Αιγίου. Από προχθές από τα κλειστά σχολεία της πρωτοβάθμιας, μεταφέρθηκαν ανεμιστήρες σε Γυμνάσια και Λύκεια του Αιγίου.

«Χειρισμοί σε σχέση με τον καύσωνα και τα μέτρα στα σχολεία μετακυλήθηκαν από την Κυβέρνηση στη ∆ημοτική αρχή, με βάση κατευθύνσεις που δόθηκαν κεντρικά. Κάποιοι διευθυντές σχολείων έδωσαν λύση εκ των ενόντων όμως σε κάποιες περιπτώσεις  όπως το 2ο Λύκειο χρειάστηκε να δράσουμε διαφορετικά» ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγιαλείας ∆ημήτρης Ελευθεριώτης.

«Ήμασταν στις επάλξεις από νωρίς το πρωί χθες για να συναρμολογήσουμε και να τοποθετήσουμε, ανεμιστήρες, ώστε να προλάβουμε να δροσίσουμε το 2ο ΓΕΛ Αιγίου και να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα για εκ- παιδευτικούς και μαθητές» ανέφερε σε ανάρτησή του χθες ο πρόεδρος της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ∆ήμου Αιγιαλείας Λεωνίδας Θεοφανόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα