Αιχμές Μόσιαλου για όσους «ανακάλυψαν πρόσφατα την τυχαία δειγματοληψία»

30.11.2020 / 19:31
γκο 2

 Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, άφησε αιχμές με ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με την τυχαία δειγματοληψία και όσους -όπως αναφέρει- «την ανακάλυψαν τώρα». Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι «είναι καλύτερα να λες πως “έκανα λάθος” και δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος».

Σήμερα η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τόσους μήνες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανακρίβειες στους αριθμούς των κρουσμάτων.

Ο κ. Μόσιαλος, δίχως να ονοματίζει, στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένοι ανακάλυψαν πρόσφατα την τυχαία δειγματοληψία. Και ενώ μέχρι τότε δεν είχαν θέσει κανένα θέμα για τον τρόπο συλλογής των στοιχείων, τώρα αυτό έχει γίνει βασικό συστατικό στις αντιπαραθέσεις. Δεν αναφέρονται βέβαια ποτέ σε αυτούς που πρώτοι έθεσαν το θέμα.

Επίσης είναι ενδιαφέρον ότι κάποιοι που τον Μάρτιο έλεγαν ότι δεν είναι μεγάλο πρόβλημα η πανδημία και ανησυχούσαν περισσότερο για τις ψυχολογικές επιπτώσεις λόγω των μέτρων και όχι για τους θανάτους εξαιτίας του κορονοιού τώρα έχουν αλλάξει γνώμη και ξεσπαθώνουν πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά.

Καλό είναι να αλλάζει κανείς γνώμη. Ακόμη καλύτερο όμως είναι να λές έκανα λάθος πριν, δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Οι τοποθετήσεις όλων μας είναι γνωστές και έχουν καταγράφει».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα