Αγρίνιο: «Λαβράκια» με πλαστούς τίτλους σπουδών σε ΕΠΑΛ της περιοχής

27.07.2021 / 12:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fakeloi-ptyxia

Πραγματικά «λαβράκια» έχουν εντοπίσει οι διευθύνσεις ΕΠΑΛ της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, μετά από σχετικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί απο την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και κρατικούς φορείς, που “ψάχνουν” τους τίτλους σπουδών ατόμων που βρίσκονται στο δημόσιο ή έχουν πετύχει την είσοδο τους σε αυτό.

Όπως φαίνεται, για μια θέση στο Δημόσιο, πολίτες δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν μια παράνομη μέθοδο, “κλέβοντας” ουσιαστικά μια θέση απασχόλησης απο άλλους συμπολίτες μας, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, ώστε να εξαπατήσουν τις αρμόδιες αρχές.

Για κάποιους απο αυτούς όμως ήρθε η ώρα της κρίσης, μιας και -έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση- οι ελεγκτικοί μηχανισμοί άρχισαν να ψάχνουν την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών τους ή άλλων παραστατικών που τους έδωσαν επιπλέον μόρια ώστε να πετύχουν την πρόσληψη τους.

Πολύ πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή των απολύσεων από τα ΕΛΤΑ 17 υπαλλήλων με πλαστά πτυχία από ΕΠΑΛ, ένα εκ των οποίων ήταν του ΕΠΑΛ Μακρυνείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, στο ίδιο ΕΠΑΛ, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εντοπίστηκαν και άλλες περιπτώσεις παραποίησης τίτλων σπουδών, το προηγούμενο διάστημα.

Η πιο χαρακτηριστική απο αυτές, είναι ατόμου που δήλωσε απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΠΑΛ με την εξής «λεπτομέρεια» όμως: Το συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, δεν είχε ποτέ Τμήμα Νοσηλευτικής!

Σε άλλη περίπτωση, υποψήφιος για το δημόσιο, παραποίησε τους βαθμούς, βάζοντας σε όλα τα μαθήματα 20άρια, ενώ άλλος χρησιμοποίησε το πτυχίο της… αδελφής του!

Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν πως το προηγούμενο διάστημα, παραποιημένοι τίτλοι σπουδών εντοπίστηκαν μετά απο έρευνα και στο 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και αφορούν σε τρεις περιπτώσεις όπου υπήρξαν αλλαγές στις βαθμολογίες. Π.χ. εντοπίστηκε απολυτήριο όπου βαθμός 12,6 μετατράπηκε σε… 19.6.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα