Αγρίνιο: «Δεν κάνουν τεστ κοπώσεως οι συμβεβλημένοι γιατί τους φαίνονται λίγα τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ»

08.09.2021 / 17:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
test-koposeos-750x375

Μία ακόμη απίστευτη καταγγελία βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορά το Αγρίνιο , οπου πολίτης υποστηρίζει ότι καμία δομή υγείας στην πόλη που είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ δεν διενεργεί τεστ κοπώσεως, «γιατί τους φαίνονται λίγα τα χρήματα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο πολίτης, πήρε παραπεμπτικό για τεστ κοπώσεως, για το οποίο πρέπει να πληρώσει συμμετοχή περίπου 4 ευρώ και τα υπόλοιπα περίπου 26 ευρώ τα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για να υποβληθεί σε τεστ κοπώσεως σε οποιαδήποτε δομή υγείας, δημόσια ή ιδιωτική, είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ.

Δυστυχώς, τόσο στο νοσοκομείο Αγρινίου, όσο και σε ιδιωτικές δομές της πόλης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε για να κλείσει ραντεβού, ενημερώθηκε ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει τεστ κοπώσεως, παρά το γεγονός ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

«Κάνε το σε ιδιώτη να ξεμπερδεύεις»

Όπως υποστηρίζει ο αναγνώστης που επικαλείται επικοινωνία με εργαζόμενο στον χώρο της υγείας, εκείνος του εξήγησε ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά, αφού τα χρήματα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ και η συμμετοχή που θα καταβάλει ο ίδιος, συγκεντρωτικά, «είναι πολύ λίγα» και γι’ αυτό καμία πλέον από τις συμβεβλημένες δομές δεν διενεργεί τεστ κοπώσεως σε πολίτες. Αντ’ αυτού τον συμβούλεψε να υποβληθεί σε τεστ κοπώσεως σε ιδιώτη γιατρό «για να ξεμπερδεύει».

Εκεί βέβαια προκύπτει και το πρόβλημα για τον αναγνώστη που καταγγέλλει το περιστατικό, ο οποίος είναι 20 μήνες άνεργος και μετά βίας τα βγάζει πέρα με την οικονομική βοήθεια των συγγενικών του προσώπων, σε μία αγορά εργασίας που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στον κλάδο του, ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού.

«Όσοι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε αδυναμία πρέπει να πεθάνουμε»;

«Μου λένε να πάω να πληρώσω 70 ευρώ για την εξέταση. Να πληρώσω και την επίσκεψη στον γιατρό που θα την κάνει. Δηλαδή να πληρώσω πάνω από 100 ευρώ για μία εξέταση που ως ασφαλισμένος, φορολογούμενος πολίτης, κανονικά θα έπρεπε να κάνω σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και να πληρώσω τη συμμετοχή που είναι περίπου 4 ευρώ. Με ρωτάνε αν μπορώ να βρω 100 ευρώ; Υπάρχει δημόσια υγεία; Ενδιαφέρεται κανείς σε αυτό το νομό τέλος πάντων; Δηλαδή όσοι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε αδυναμία πρέπει να πεθάνουμε; Και εντάξει οι ιδιωτικές κλινικές, το νοσοκομείο γιατί δεν κάνει τεστ κοπώσεως; Ποια η χρησιμότητα τέλος πάντων;», αναφέρει το μήνυμα που απέστειλε ο αναγνώστης.

Το karvasaras.gr επικοινώνησε με το νοσοκομείο Αγρινίου μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία και όπως προκύπτει, υπό φυσιολογικές συνθήκες διενεργούνταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα τεστ κοπώσεως, όμως πλέον, λόγω κορωνοϊού, η εν λόγω εξέταση δεν διενεργείται καθώς εντάσσεται στις δράσεις που έχουν ανασταλεί, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου είχαν ανασταλεί και τα τακτικά χειρουργεία, όμως με σημερινή ενημέρωση που έλαβαν οι ιατροί, αυτά θα αρχίσουν ξανά εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα