Άγρια κόντρα στις στάχτες της φωτιάς της Πάτρας – Τσίτσικας στον Max: “Έχουν αλλεργία στις στολές”

10.07.2024 / 11:48
ka 3

«Έχουν αλλεργία στην στολή… Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω… Ας ζήσουν στον μικρόκοσμό τους».

Λάβρος κατά του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του προέδρου του Δημήτρη Μαρμούτα εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στον Max Fm o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας, σχετικά με την κόντρα που υπήρξε το βράδυ της Τρίτης λίγες ώρες μετά τη φωτιά.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας κατηγόρησε την αστυνομία για επίθεση σε συνδικαλιστές τονίζοντας ότι δέχτηκαν αναίτια φραστική επίθεση από δυνάμεις της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου: «Εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους δημιουργήθηκε επεισόδιο κατά το οποίο έσπρωξαν τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Π. Μαρμούτα Δημήτρη  με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος ενώ  με θράσος στη συνέχεια προπηλάκησαν άλλα μέλη της διοίκησης και συνδικαλιστές».

Για το ίδιο θέμα μίλησε στον Max Fm και στον Αλέξανδρο Κογκόλη ο Δημήτρης Μαρμούτας αφήνοντας επί της ουσίας να εννοηθεί ότι η αστυνομία ήταν ανύπαρκτη σε όλη αυτή την προσπάθεια για την προστασία και την εκκένωση του Καραμανδανείου και ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που τους επιτέθηκαν δεν υπήρχαν πουθενά κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για να μην τυλίξουν οι φλόγες το νοσηλευτικό ίδρυμα. “Ο δήμος, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και το ΚΚΕ έσωσαν το Καραμανδάνειο” ανέφερε.

«Το αν τα σώματα ασφαλείας οι αστυνομικοί και πυροσβέστες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό το αφήνουμε στην κρίση του κόσμου των πολιτών και των δημοτών» απάντησε μιλώντας πάντα στον Max και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη ο κ. Τσίτσικας.

«Δεν περιμένουμε κανένα παράσημο από το Εργατικό Κέντρο και σε τελική ανάλυση ούτε από τον κ. Μαρμούτα, ούτε και από τον ίδιο τον δήμαρχο. Αν θέλουν να πιστεύουν ότι το Εργατικό, το ΚΚΕ και ο δήμος ήταν αυτοί που έσωσαν την πόλη από την φωτιά και όχι τα σώματα ασφαλείας μαζί με τους δημότες που έτρεξαν να βοηθήσουν, τους αφήνουμε να το πιστεύουν.  Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό».

Στις ίδιες δηλώσεις ο κ. Τσίτσικας αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολη και επικίνδυνη ήταν η πυρκαγιά αυτή, στο πόσο οργανωμένα έδρασαν από κοινού πυροσβεστική και αστυνομία, αλλά και στη σημαντική βοήθεια που δόθηκε από δημότες εθελοντές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα