Αγορά Πάτρας: Ή άρση ή παύση – Ελπίζουν να ανοίξουν στις γιορτές αλλιώς δίνουν κλειδιά…

03.12.2020 / 22:03
γκο 15

Ελπίδα δίνει σε αρκετούς εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά είδη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης η απόφαση αυτή αφορά τα καταστήματα εκείνα που έχουν αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα είδη.

Όμως για τους εμπόρους που ζητούν να ανοίξουν όσο γίνεται πιο σύντομα τα καταστήματα τους και να προλάβουν τις γιορτές, υπάρχουν πλέον περιθώρια για να ελπίζουν ότι μετά τις 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά μαγαζιά.

«Δεν ήμασταν ποτέ εστίες μετάδοσης και το ζητούμενο για μας είναι να ανοίξουμε όσο γίνεται πιο σύντομα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζημιά που έχει γίνει, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό»  έλεγε στο dete.gr γνωστός έμπορος της Πάτρας που αγωνία, μαζί με δεκάδες συναδέλφους του για το αν ανοίξει η αγορά στις γιορτές.

Σύμφωνα με τους εμπόρους όσο πιο σύντομα ανοίξουν τα καταστήματα, τόσο πιθανό είναι να αποφευχθεί ο πανζουρλισμός του κοινού που μετά από ένα μήνα lockdown θα σπεύσει να αγοράσει.

Το άνοιγμα της αγοράς θα λειτουργήσει ευεργετικά και για την ψυχολογία του κόσμου που είναι καταρρακωμένη πλέον. Διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τα εμπορικά μαγαζιά.

Ήδη μάλιστα για  ορισμένα κεντρικά καταστήματα με υψηλό ενοίκιο ακούγονται πολλά για την επόμενη μέρα.  Αν δεν ανοίξουν από τις 14 Δεκέμβρη και μετά είναι σίγουρο ότι πολλά από αυτά θα παραδώσουν κλειδιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα