Αγωνία η αγορά της Πάτρας για το διάγγελμα και το επικείμενο καθολικό lockdown

04.11.2020 / 20:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gkko 7

Με τη δική τους αγωνία ζουν τα όσα λέγονται οι επαγγελματίες της εστίασης της Πάτρας και της Αχαϊας για το καθολικό lockdown που όπως αναφέρουν όλα τα ρεπορτάζ θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για ένα σενάριο που κανείς δεν τον θέλει στην Αχαϊα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που παρά την αύξηση της διασποράς με τα παραπάνω κρούσματα, η κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά ο ΣΚΕΑΝΑ και τα μέλη του προσπάθησαν να έχουν μία επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για να ενημερωθούν επισήμως.

Όμως κανείς δεν τους επιβεβαίωσε μια τέτοια είδηση. Ούτε όμως τους την διέψευσε. “Θα περιμένουμε να ακούσουμε το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ότι άλλο και να πούμε τώρα κινδυνεύουμε είναι περιττό”.

Ωστόσο, ένα σενάριο νέου lockdown θα ήταν καταστροφικό για τον κλάδο χωρίς δεύτερη συζήτηση. Τη δική τους αγωνία έχουν και οι έμποροι της Πάτρας για το αν τελικά τα καταστήματα τους κλείσουν ή όχι και αν τους πάρει και αυτούς η μπάλα στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης.

Αν ισχύσει το μοντέλο της Θεσσαλονίκης που είναι και το πιθανότερο τότε τα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας κλείνουν παρόλο που θεωρούνται ως ανύπαρκτες εστίες μετάδοσης, ενώ με τα μέχρι τώρα μέτρα θα ήταν ανοικτά ακόμα και αν περνούσαμε στο “κόκκινο” χάρτη.

Όμως όλα δείχνουν ότι το διάγγελμα Μητσοτάκη, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας βάση των εισηγήσεων του ειδικών επιστημόνων θα είναι καθολικό lockdown για ένα μήνα.

Κατά συνέπεια κλείνουν τα πάντα για ένα μήνα με την αγορά να πατώνει και πολλά από τα καταστήματα της Πάτρας να μην γνωρίζουν αν θα κατορθώσουν να ανοίξουν ξανά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα