Αγωνία για το μέλλον των γυμναστηρίων-Οικονομικό αδιέξοδο, λένε οι επιχειρηματίες

05.12.2020 / 12:35
anoigoun_gimnastiria_124


«Τα έσοδα είναι μηδενικά και τα έξοδα τρέχουν», λένε ιδιοκτήτες γυμναστηρίων , ένας από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους από την πανδημία του κορωνοϊού, αφού αθροιστικά λόγω των μέτρων έχουν αναγκαστεί να κατεβάσουν ρολά για περίπου έναν χρόνο.

Το πρώτο lockdown του περασμένου Μαΐου «γονάτισε» τους επαγγελματίες του κλάδου, με αρκετούς να καταφέρνουν να σώσουν την τελευταία στιγμή τις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο η δεύτερη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας του Νοεμβρίου, όπως φαίνεται θα αποτελέσει για πολλούς την χαριστική βολή, εάν αναλογιστούμε ότι τα γυμναστήρια θα είναι από τους τελευταίους κλάδους που θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να προσφέρουν ξανά τις υπηρεσίες τους.

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον των γυμναστηρίων
Όπως λέει στο iefimerida.gr ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου «τα πράγματα στην δεύτερη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας είναι πολύ χειρότερα. Είναι καταστροφική περίοδος για εμάς. Μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες και δεν ξέρουμε πόσοι θα επιβιώσουμε».


Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία για τα γυμναστήρια ναι μεν προσφέρουν κάποια στήριξη, ωστόσο δεν είναι επαρκή προκειμένου να καλύψουν τη ζημιά που έχει δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα όπως τονίζει ο κ. Κλεοβούλου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων έχει καταγγείλει επανειλημμένα την παράνομη λειτουργία γυμναστηρίων παρά το lockdown, κάνοντας λόγο για επιτήδειους που παραβιάζουν την δεοντολογία, την ηθική και την συναδελφικότητα. «Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είμαστε κλειστοί», υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα