Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν

31.01.2023 / 15:27
protomi

Απίστευτο και όμως έγινε και αυτό: Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν από το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, δίπλα στο ταμείο, εντός της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5. Η προτομή ήταν έργο ενός από τους πιο σπουδαίους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα, του Χρήστου Καπράλου.
Η χάλκινη προτομή αναπαριστούσε τον μεγάλο θεατράνθρωπο και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι να έχει ελαφρά κλίση και στα χείλη ένα μειδίαμα. «Δεν υπήρχε διάρρηξη. Το έργο είναι ιστορικής αξίας. Έχουμε καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία» επισήμανε, αρχικά, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».
Και συνέχισε: «Τα τρία τελευταία χρόνια, η Στοά του Βιβλίου έχει ερημώσει, εξαιτίας των εργασιών που ετοιμάζονται να γίνουν. Η πόρτα κλείνει το βράδυ, αλλά το πρωί που ανοίγει, υπάρχει φύλακας. Κάμερα μέσα στον χώρο δεν υπάρχει. Ίσως να έχει καταγραφεί κάτι από τις κάμερες της τράπεζας που είναι απέναντι. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η προτομή, θα την αντικαταστήσουμε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα