Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν εμπορικά και σούπερ μάρκετ

24.06.2024 / 8:32
ωράριο-σούπερ-μάρκετ-17-12

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 24 Ιουνίου) δεν είναι αργία για όλους, καθώς δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Έτσι, ενώ τα σχολεία, αλλά και οι τράπεζες, θα παραμείνουν κλειστά, τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, όπως κάθε άλλη εργάσιμη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα, όπως και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες περιποίησης και λοιπές επιχειρήσεις.

Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία, ενώ το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ στην πλειονότητα τους λειτουργούν κανονικά, όπως κάθε άλλη Δευτέρα.

Τι θα ισχύσει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις
Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα, όπως και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες περιποίησης και λοιπές επιχειρήσεις. Ωστόσο, κλειστά καταστήματα έχουμε μόνο σε περιοχές, στις οποίες οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν ορίσει την ημέρα ως επίσημη αργία και για το λιανεμπόριο.

Προς το παρόν δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2024. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ανακοίνωσε την απόφαση αυτή, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να επιβλέψουν την τήρηση της νομιμότητας κατά τη διάρκεια της αργίας.

Ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας, μέσα από ανακοίνωση του, γνωστοποιεί πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024.

Κλειστά θα μείνουν επίσης τα καταστήματα σε Λαμία και Πρέβεζα.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα και στη Θράκη και, συγκεκριμένα, σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα