“Άγιος Ανδρέας” – Καταγγελίες από το σωματείο εργαζομένων για τη διασπορά

21.01.2021 / 22:54
γκο 28

Σε νέες καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης στο Νοσοκομείο Άγιο Ανδρέας, όπου υπήρξε διασπορά του κορονοϊού στην Α’ Παθολογική Κλινική, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων “Ο Ιπποκράτης”.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η διοίκηση έδειξε πολύ αργά αντανακλαστικά, ενώ παράλληλα καταγγέλεται ότι η απολύμανση των χώρων έγινε, ενώ μέσα κυκλοφορούσαν εργαζόμενοι που στη συνέχεια αποδείχτηκαν θετικοί στον κορονοϊο.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Από την ημέρα που φούντωσε ο κορονοϊός στην Παθολογική κλινική, αλλά και πριν όταν στον ίδιο χώρο είχαμε μεμονωμένα αλλά αρκετά περιστατικά σε ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, μιλούσαμε και μιλάμε για δραστικά μέτρα.

Είχαμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, λέγαμε σε όλους τους τόνους και όλα τα επίπεδα, ότι οι Διοικούντες έπρεπε να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε:

– Πραγματική εκκένωση της κλινικής και απολύμανση όλων των χώρων της.

– Άμεσα test σε όλους και μάλιστα επαναλαμβανόμενα ανά τακτά διαστήματα και καραντίνα σε όλους τους εμπλεκόμενους σε κρούσματα.

– και βεβαίως περιορισμό της όντως υπαρκτής και γνωστής σε όλους μας αλλά και στους Διοικούντες πασαρέλας πολιτών στις κλινικές για επισκεπτήριο και όχι μόνον και ας βγαίνουν διάφοροι με κροκοδείλια δάκρυα να μας διαβεβαιώσουν κατόπιν εορτής για τα περί του αντιθέτου.

Ζητήματα γνωστά στην Διοίκηση των ανύπαρκτων αντανακλαστικών και των ωραιοποιήσεων.

Ευτυχώς όμως αυτά τα προαναφερόμενα που προτείναμε στους Διοικούντες ¨τα ώτα μη ακουόντων¨ με σαφώς καθυστερημένα αντανακλαστικά και δεν ξέρουμε γιατί, αφού άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους επί πολύ, παρέμβηκε ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε και τα πρότεινε υπό μορφήν εντολής για εφαρμογή στη Διοίκηση, η οποία φαίνεται να έχει σοβαρή ανικανότητα να τα υλοποιήσει όπως αυτά ειπώθηκαν.

Δεδομένου ότι Και ο αριθμός των κρουσμάτων να μεγαλώνει και οι εντολές να μην υλοποιούνται όπως δόθηκαν και αυτά που εφαρμόζονται να εγκυμονούν κινδύνους για περαιτέρω διασπορά του ιού, ακόμη και στα rapid test παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός. 

Απευθυνόμενοι λοιπόν στην Διοίκηση, αφού αναρωτηθούμε για τα ποιος τελικά Διοικεί, ποιος αποφασίζει για την λειτουργία ή μη της κλινικής που έχει αποδεκατιστεί από ιατρούς και Νοσηλευτές λόγω covid, με μετακινημένους από άλλα τμήματα που μπορούν να διασπείρουν τον ιό παντού, με ράβε-ξήλωνε, ψευτοτσαμπουκάδες του ¨αποφασίζομεν και διατάσσομεν¨ κλπ πρακτικές.

Ακόμη μια φορά επισημαίνουμε την αναγκαιότητα Αναστολής της λειτουργίας της κλινικής, την μεταφορά της εφημερίας της στο ΠΠΝ ΡΙΟΥ, άμεσα απομάκρυνση-καραντίνα όλου του προσωπικού και εκ νέου σωστή απολύμανση δεδομένου ότι μετά την χθεσινή απολύμανση όπου δεν απομακρύνθηκαν όλοι οι ασθενείς είχαμε και εργαζόμενους που δούλεψαν, πρόσφεραν υπηρεσίες με συμπτώματα και την επόμενη αποδείχθηκαν κρούσματα. Για όλα αυτά θα απολογηθεί κανένας……..

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα