Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας στο Γυμνάσιο

03.08.2021 / 12:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleio

Στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο προχωράει το υπουργείο Παιδείας αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2021-2022. Η αύξηση των ωρών θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή το 2022-’23.

Ειδικότερα, από τον προσεχή Σεπτέμβριο στις 32 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα προστίθεται μια ώρα που θα αφορά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι εξής 14 θεματικές ενότητες: 1. Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. 2. Αλληλοσεβασμός – Διαφορετικότητα. 3. Ψυχική και συναισθηματική – Πρόληψη. 4. STEM/Εκπαιδευτική ρομποτική. 5. Επιχειρηματικότητα. 6. Αγωγή – Σταδιοδρομία. 7. Γνωριμία με επαγγέλματα. 8. Φυσικές καταστροφές, Πολιτική Προστασία. 9. Διατροφή – Αυτομέριμνα. 10. Οδική ασφάλεια. 11. Ανθρώοιθνα δικαιώματα. 12. Εθελοντισμός – Διαμεσολάβηση. 13. Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά. 14. Παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Από το υπουργείο Παιδείας επιλέχθηκε η τμηματική αύξηση των ωρών διδασκαλίας για δημοσιονομικούς λόγους, καθώς είναι προφανές ότι μεγαλύτερη αύξηση των ωρών θα σήμαινε περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών ακαι υψηλότερη δημοσιονομική δαπάνη.

Όσον αφορά τα εργαστήρια δεξιοτήτων είναι πολιτική επιλογή η αύξηση των ωρών τους κάτι που αναμένεται να συμβεί από το σχολικό έτος 2022-2023.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα