Παρασκευή, 12.08.2022, 8:21 μμ

Αυξάνονται οι φτωχοί του κορωνοϊού! Πάνω από 5.000 οι Πατρινοί που σιτίζονται από την εκκλησία και τον Κοινωνικό Οργανισμό

25.12.2020 / 7:00
1000

Αύξηση των ωφελουμένων κατά 50% στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου με 750 οικογένειες συνολικά να στρέφονται στην δομή για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα, οικογένειες που σε επίπεδο ατόμων φτάνουν τουλάχιστον  τους 2.500 ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή μόνο στον «Άρτο της Αγάπης», στη βασική δομή της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, η αύξηση των ατόμων που θα σιτιστούν μέσα από τα μαγειρεία της για τις φετινές γιορτές φτάνει τα 100. Συνολικά η δομή θα μοιράσει 400 μερίδες φαγητό τις ημέρες των γιορτών, όπως κάνει σε καθημερινή βάση.

Αν προσθέσουμε σε αυτούς τις 2.000 μερίδες φαγητού που δίνονται από τις τοπικές ενορίες σε απόρους, σε καθημερινή βάση, τότε με απλή αριθμητική ο αριθμός των απόρων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους φτάνει σχεδόν τους 5.000 ανθρώπους.

Αν οι εκτιμήσεις που λένε για τσουνάμι λουκέτων από τους επόμενους μήνες λόγω των παρατεταμένων lockdown επαληθευτούν, τότε ο αριθμός των 5.000 απόρων, του χρόνου τέτοια εποχή, στα τέλη του έτους που τώρα ξεπροβάλει θα έχει φτάσει σε νούμερα που μάλλον δεν θα έχουμε ξαναδεί.

Κ.Α.

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα