Αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό – 41.275 νέα ραντεβού για πρώτη δόση χθες

09.11.2021 / 11:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
EMBOLIASDOASDA

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε χθες στον προγραμματισμό για εμβολιασμό με την πρώτη δόση. Πιο συγκεκριμένα στο κλείσιμο της ημέρας 47.275 πολίτες είχαν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση.

Ταυτόχρονα 72.000 ήταν τα ραντεβού που κλείστηκαν για την τρίτη – ενισχυτική δόση.

Την σημαντική αυτή άνοδο παρατήρησαν κατά τη χθεσινή ενημέρωσαν και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνιζε τη μεγάλη άνοδο στα ραντεβού πρώτης δόσης. Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση της προσέλευσης πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα τόσο στα νέα μέτρα όσο και στην έξαρση των κρουσμάτων που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες. Στόχος είναι ο ρυθμός να διατηρηθεί, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη κάλυψη.

«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει πιο σύνθετο. Στοχεύει κυρίως στον εμβολιασμό όσο περισσότερων με την πρώτη δόση, την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού με τη β΄ δόση και την αναμνηστική δόση. Το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους συνεχίζεται και οι προσπάθειες είναι συνεχείς», είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, ελπίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα