Αυτόματη άρση παρακράτηση κυριότητας στην 7ετία!

29.12.2020 / 12:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
201006142524_adeia-kykloforias-1980

Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταλαιπωρούνται καθημερινά με την άρση παρακράτησης της κυριότητας του οχήματός τους καθώς το έχουν εξοφλήσει αλλά η εμπορία που το είχαν προμηθευτεί έχει βάλει λουκέτο!

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι κάτοχοι των οχημάτων με παρακράτηση κυριότητας να έχουν μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν την άρση της ώστε να το μεταβιβάσουν ή να το έχουν στην κατοχή τους χωρίς καμία δέσμευση.

Άλλωστε χιλιάδες εμπορίες καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν κλείσει την τελευταία δεκαετία και δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων που τα έχουν εξοφλήσει δεν μπορούν να τα μεταπωλήσουν καθώς φαίνεται η παρακράτηση κυριότητας από την εμπορία ΙΧ που δεν υπάρχει πια.

Τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αφού διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος ανέλαβαν δράση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ιδιοκτήτων οχημάτων συμπεριλαμβάνοντας στο νομοσχέδιο για την Μικροκινητικότητα ειδικό άρθρο που δίνει λύση στο πρόβλημα.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει σχετική διάταξη σύμφωνα με την οποία αίρεται αυτοδίκαια η παρακράτηση μετά την παρέλευση 7 ετών, χωρίς να υπάρχει πλέον η υποχρέωση του πολίτη, να μεταβεί στις Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες για να διευθετήσει το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr.

Επίσης σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απλοποιούνται και οι διαδικασίες μεταβίβασης των οχημάτων η οποία αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικά στα τέλη Νοεμβρίου ενώ παράλληλα θα απλοποιηθεί και η διαδικασία αντικατάστασης των αδειών για λόγους φθοράς /κλοπής/απώλειας/ανανέωσης, που θα επιτρέψουν στον πολίτη να διεκπεραιώνει μόνος του όλη τη διαδικασία από τον υπολογιστή ή το κινητό του!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα