Αυτό είναι το σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων – Ο γρίφος των κρουσμάτων και το 13032

26.02.2021 / 17:28
4eb9542c3abbeae4568cf45889477c08_XL

Το προσεκτικό άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 Μαρτίου σχεδιάζει από τώρα η κυβέρνηση. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδρίασε το πρωί, πρότεινε την παράταση του lockdown τουλάχιστον για μία βδομάδα.

Στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 Μαρτίου, κάτι που έχει μεταφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε στενούς του συνεργάτες.

Η συγκεκριμένη αυτή ημερομηνία δεν έχει ωστόσο κλειδώσει, με κυβέρνηση και ειδικούς να περιμένουν τη πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ανοίξει με την μέθοδο του click away ή του click inside. Ωστόσο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να ανοίξει ελεύθερα, δηλαδή με φυσική παρουσία των καταναλωτών στο κατάστημα, φυσικά με κανόνες.

Είναι σημαντικό όμως να σημειωθεί πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην περίπτωση που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, τότε δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να παραταθούν για άλλες 7 ημέρες.

Sms στο 13032 για τα ψώνια

Οπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με το άνοιγμα των καταστημάτων θα έρθει και ένας νέος πενταψήφιος αριθμό, 13032, στον οποίο θα στέλνουν SMS οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους και τα ψώνια τους στα μαγαζιά.

Η κίνηση αυτή γίνεται για την διευκόλυνση του κλάδου, που ωστόσο περιμένει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων για το πότε θα μπορέσουν να ανεβάσουν ξανά τα ρολά.

Ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα