Παρασκευή, 3.12.2021, 7:51 μμ

Αυτή είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που νομιμοποιεί την καλλιέργεια και την χρήση κάνναβης

23.10.2021 / 20:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ma 23

Το Λουξεμβούργο γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νομιμοποιεί την παραγωγή και την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης. Οι ενήλικες πολίτες θα μπορούν πλέον να καλλιεργούν έως και τέσσερα φυτά κάνναβης στα σπίτια ή στους κήπους τους σύμφωνα με το νέο νόμο.

Η ανακοίνωση που έγινε από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο Guardian, θεωρείται πως θα επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές στην προσέγγιση της χώρας ως προς την ψυχαγωγική χρήση και την καλλιέργεια της κάνναβης.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών θα μπορούν να καλλιεργούν νόμιμα μέχρι τέσσερα φυτά κάνναβης για προσωπική χρήση. Το εμπόριο σπόρων θα επιτρέπεται επίσης χωρίς κανένα όριο στην ποσότητα ή τα επίπεδα της Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), του κύριου ψυχοδραστικού συστατικού του φυτού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα είναι δυνατή η αγορά σπόρων σε καταστήματα, ενώ θα επιτρέπεται και η εισαγωγή τους από το εξωτερικό. Το γενικό πλαίσιο του νόμου είχε συμφωνηθεί πριν από δύο χρόνια σε μια συμφωνία μεταξύ των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

Το Λουξεμβούργο θα ακολουθήσει τον Καναδά, την Ουρουγουάη και 11 πολιτείες των ΗΠΑ. Η Ουρουγουάη ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε το ναρκωτικό το 2013 και στη συνέχεια ακολούθησε ο Καναδάς το 2018.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα