Αυτές είναι οι πιο φθηνές πόλεις για διακοπές στην Ευρώπη – Σε ποια θέση είναι η Αθήνα

27.07.2022 / 22:57
Tourists standing in front of the ancient Parthenon temple take pictures of members of the Presidential Guard, not seen, on the Acropolis Hill during a ceremony to replace the Greek flag flying from the eastern tip of the citadel, after it was torn down by strong winds in Athens, Thursday, Aug. 8, 2013. Greece is expecting a boost to its key tourism industry this year. More than a million visitors arrived in the January-March period, a 4.6 percent increase from 2012, according to the Bank of Greece. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Δύσκολο χαρακτηρίζεται το φετινό καλοκαίρι για τις διακοπές των Ευρωπαίων καθώς πληθωρισμός και αυξήσεις στην ενέργεια έχουν κάνει πολλούς προορισμούς απλησίαστους.

Παρόλα αυτά όσοι ξέρουν να ψάχνουν καλά βρίσκουν μέρη που οι τιμές είναι ακόμα σχετικά λογικές και πραγματοποιούν τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους.

Σύμφωνα με έρευνα του CNBC υπάρχουν ευρωπαϊκές πόλεις που άντεξαν την ενεργειακή κρίση και κατάφεραν μέχρι και να μειώσουν τις τιμές των ξενοδοχείων αλλά και των αεροπορικών μεταφορών.

Η Αθήνα είναι μέσα σε αυτή τη λίστα, μαζί με πόλεις της Ιταλίας και της Γαλλίας αλλά σίγουρα όχι τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με το CNBC, η μέση τιμή των ξενοδοχείων στην Μύκονο να είναι 610 δολάρια τη βραδιά, 434 δολάρια στη Σαντορίνη ενώ στα νησιά του Ιουνίου φτάνει τα 204 δολάρια και στην Κρήτη τα 162 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο ταξιδιωτικών κρατήσεων Holidu.

Η ελληνική πρωτεύουσα παραμένει και στο θέμα της διαμονής και αυτό σίγουρα βοήθησε στο να αναδειχθεί ένας από τους ωραιότερους προορισμούς για οικογένειες στον κόσμο από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο The Family Vacation Guide, με βάση τις χρεώσεις ξενοδοχείων, το φαγητό και την επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Η μεγάλη τουριστική κίνηση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος έχουν μειωθεί οι μέσες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από Αμερικανικές πόλεις προς την Ευρώπη, αλλά και στην μείωση της ισοτιμίας δολαρίου/ευρώ για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια.

Έτσι, για μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο στο Παρίσι που χρεώνει 250 ευρώ τη βραδιά σήμερα πληρώνει κανείς περίπου 767 δολάρια όταν τον Ιούλιο του 2019 θα πλήρωνε για το ίδια ξενοδοχείο 841 δολάρια.

Φθηνότερες πτήσεις

Ο μέσος χαμηλός αεροπορικός ναύλος προς την Ευρώπη μειώθηκε κατά 15,1% από πέρυσι, σύμφωνα με ετήσια έρευνα του διαδικτυακού ιστότοπου ταξιδιωτικών κρατήσεων CheapAir.com.

Με βάση την ανασκόπηση περισσότερων από 24 εκατομμυρίων αεροπορικών ναύλων αυτήν την άνοιξη, οι πτήσεις προς την Ευρώπη από Αμερικανικές πόλεις ανήλθαν κατά μέσο όρο στα 908 δολάρια φέτος, όταν το 2021 ήταν κατά μέσο όρο 1.070 δολάρια.

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν τις φθηνότερες πτήσεις προς την Ιταλία μπορούν να πετάξουν στο Μιλάνο, όπου τα αεροπορικά εισιτήρια μειώθηκαν κατά περισσότερο από 20%, ενώ οι πτήσεις προς Βενετία (-17%) και Ρώμη (-14%).

Οι τιμές για πτήσεις προς τις πιο δημοφιλής πόλεις της Ευρώπης, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι μειώθηκαν κατά 10% και 9% αντίστοιχα, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια προς το Δουβλίνο παρέμειναν σχεδόν στα ίδια ποσά με μια μικρή μείωση κατά 0,02%, σύμφωνα με το CheapAir.com.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα