Παρασκευή, 7.05.2021, 11:23 μμ

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια είναι φτιαγμένα από τυριά και αλλαντικά

27.11.2020 / 12:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
uNndJiCpU1v87yh7Qkf4

Μία από τις ξενόφερτες μεν αλλά αγαπημένες συνήθειες των Χριστουγέννων είναι το στόλισμα των μπισκοτόσπιτων. Τα γιορτινά gingerbread houses φτιάχνονται συνήθως από μπισκότο και διακοσμούνται με γλάσο, καραμέλες και λοιπά ζαχαροσκευάσματα.

Μια παρανοϊκή χρονιά όπως η φετινή όμως αξίζει ένα ανάλογο γαστρονομικό τρεντ για να κλείσει σωστά. Γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε τα «charcuterie chalets» που χτίζονται με κύβους τυριών, αλλαντικά, κριτσίνια και κράκερ. 

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή των υλικών. Το μόνο που θα χρειαστείτε σίγουρα είναι αρκετό τυρί κρέμα που θα λειτουργήσει ως συγκολλητικό- ή αλλιώς ως στόκος των Χριστουγέννων.

Αφού οραματιστείτε το σπίτι και φτιάξετε μια βάση από ψωμί μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σαν να καλπάσει. Κεραμίδια από σαλάμι, παράθυρα από πρέτσελ, μονοπάτια από προσούτο κ.ο.κ.

Πολλοί επιλέγουν να προσθέσουν ένα ματσάκι δεντρολίβανο για χριστουγεννιάτικο δέντρο ενώ μια ακόμα εμπνευσμένη επιλογή που είδαμε στο Instagram ήταν το χιονισμένο τοπίο από τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα