Παρασκευή, 15.01.2021, 9:33 πμ

Αυστρία: Η Ελλάδα διατηρεί τον έλεγχο της πανδημίας

14.01.2021 / 19:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÊëåéóôÜ êáôáóôÞìáôá óôïõ ØõññÞ ôçí ÄåõôÝñá 4 Éáíïõáñßïõ 2021.
(EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

«Η Ελλάδα, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα, έχει κατορθώσει, σε σύγκριση με άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διατηρεί σε ικανοποιητικό βαθμό τον έλεγχο της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού».

Αυτό υπογραμμίζει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) σε τηλεγράφημά του για την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την θέσπιση ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στο τηλεγράφημα του ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων επισημαίνεται πως για την Ελλάδα είναι σημαντικό ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσει και πάλι να ταξιδέψει στη χώρα ένας μεγάλος αριθμός τουριστών. Και αυτό γιατί ο τουρισμός, ο εξαιρετικά σημαντικός αυτός κλάδος της οικονομίας της, παρουσίασε μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2020 μεγάλη κάμψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Ελλάδα κατέγραψε το πρώτο εννεάμηνο πέρσι πέντε εκατομμύρια αφίξεις έναντι των 18,8 εκατομμυρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή μία μείωση κατά 73,4%, αναφέρει το ΑΡΑ, παρατηρώντας ότι την χώρα ενδιαφέρει να εισέλθουν περισσότεροι τουρίστες, αλλά όχι και περισσότερα κρούσματα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ