Αυστραλία: Ζωντανό σκουλήκι  σε εγκέφαλο γυναίκας –Της προκάλεσε αλλόκοτα συμπτώματα(ΒΙΝΤΕΟ)

30.08.2023 / 15:52
64eda1d5280000610086590e

Όταν μια 64χρονη γυναίκα άρχισε να υποφέρει από αλλόκοτα συμπτώματα, όπως στομαχόπονο, καταθλιπτικά συμπτώματα, δυσκολίες στη μνήμη, βήχα και νυχτερινή εφίδρωση, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε η ίδια αλλά ούτε και οι γιατροί της την πραγματική αιτία: ένα σκουλήκι μήκους 8 εκατοστών που ζούσε στον εγκέφαλό της.

Το μακρόστενο παράσιτο εντοπίστηκε στο μετωπιαίο λοβό της και της αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση. «Σίγουρα δεν το περιμέναμε. Όλοι σοκαριστήκαμε» είπε η νευροχειρουργός Dr Hari Priya Bandi.

Η ασθενής έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του BBC, όπου νευροαπεικονιστικές εξετάσεις αποκάλυψαν μια «μη τυπική βλάβη στον μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου». Όμως έπρεπε να γίνει βιοψία για να διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για το παράσιτο Ophidascaris robertsi, το οποίο μάλιστα βγαίνοντας στον έξω κόσμο ήταν όχι μόνο ζωηρό αλλά και ιδιαίτερα δραστήριο, σύμφωνα με τις περιγραφές των γιατρών.

«Ένιωσα κάτι, το τράβηξα έξω με τη λαβίδα μου και σκέφτηκα, πωπω, τι είναι αυτό! Κινείται!» θυμάται σήμερα η νευροχειρουργός. «Ξαφνιάστηκαν όλοι. Και το σκουλήκι που είχαμε βρει κινείτο χαρούμενο, ζωηρό, έξω από τον εγκέφαλο».

Το συγκεκριμένο παράσιτο συνήθως εντοπίζεται σε πύθωνες, φίδια ιδιαίτερα κοινά στην Αυστραλία, όπου ζει η ασθενής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως πιθανότατα εισέβαλε τυχαία στο σώμα της από ένα είδος γρασιδιού που αφθονεί σε μια λίμνη κοντά στο σπίτι της, και συνέχισε να μεγαλώνει στο εσωτερικό του εγκεφάλου της. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους που καταγράφεται στην ιστορία.

Τουλάχιστον, η ασθενής φαίνεται να αναρρώνει καλά, όπως γράφει το BBC.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα