Αφγανιστάν: Ταλιμπάν απαγόρευσαν σε γυναίκες υπαλλήλους να μπουν στο υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων

16.09.2021 / 16:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
afghanistan_taliban_reuters-2048x1365

Εργαζόμενες στο υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων στο Αφγανιστάν δεν μπόρεσαν σήμερα να πάνε στην δουλειά τους. Και αυτό γιατί εκπρόσωποι των Ταλιμπάν τους απαγόρευσαν την είσοδο, σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Οι εργαζόμενες του υπουργείου Γυναικείων Υποθέσεων στην Καμπούλ, όπως αναφέρει το Sputnik, σκοπεύουν να διαδηλώσουν για το περιστατικό. «Η είσοδος στο κτίριο απαγορεύτηκε σε τέσσερις γυναίκες», δήλωσε στο Sputnik υπάλληλος του υπουργείου.

Μετά την κατάληψη της Καμπούλ στις 15 Αυγούστου από τους Ταλιμπάν και την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν στις 31 Αυγούστου, η κατάσταση εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον των γυναικών.

Σημειώνεται ότι στις 6 Σεπτεμβρίου οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι έλαβαν τον έλεγχο της Πανσίρ, της τελευταίας από τις 34 επαρχίες της χώρας που δεν ήλεγχαν.

Την επόμενη ημέρα οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας υπό τον Μοχάμεντ Χάσαν Ακούντ, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση των Ταλιμπάν και στον οποίον έχουν επιβληθεί κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2001.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα