Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέταξαν τις εργαζόμενες να μείνουν στο σπίτι

25.08.2021 / 9:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
afghanistan_gynaikes_taliban-1200x879

Οι εργαζόμενες γυναίκες θα παραμείνουν σπίτι τους μέχρι… νεοτέρας διεμήνυσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ. Σύμφωνα με τα όσα είπε, το μέτρο για το Αφγανιστάν είναι προσωρινό μέχρι να τεθούν σε ισχύ τα κατάλληλα συστήματα για την ασφάλειά τους.

Εδώ και λίγες ημέρες, οι Ταλιμπάν βρίσκονται και πάλι στην εξουσία του Αφγανιστάν, αφού κατέλαβαν και την πρωτεύουσα Καμπούλ σχεδόν αμαχητί. Άμεσα άρχισαν οι βιαιότητες από πλευράς Ταλιμπάν με εν ψυχρώ δολοφονίες, απειλές και εκφοβισμό όσων τόλμησαν να συνεργαστούν τις δυτικές δυνάμεις.

Ήδη οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν χωρίς μπούργκα και χωρίς άνδρα συνοδό, ενώ η εκπαίδευσή τους έχει ανασταλεί… Ο Μουτζαχίντ κατά την συνέντευξη τύπου ανέφερε, σχετικά με τις εργαζόμενες γυναίκες, πως πρέπει να μείνουν σπίτι γιατί «Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας μας δεν είναι εκπαιδευμένοι στο πως να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες – πως να μιλάνε σε κάποιες από αυτές» και συνέχισε «μέχρι να έχουμε όλες τις δυνάμεις στις θέσεις τους, ζητάμε από τις γυναίκες να μείνουν στο σπίτι τους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα