Άδωνις Γεωργιάδης: Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι φιλεργατικό

28.08.2023 / 11:12
adonis-ergasia

«Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που πλέον βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, επιβεβαιώνει τις αρχικές μας δεσμεύσεις να πετύχουμε τον εξής διπλό στόχο: από τη μία την αύξηση της απασχόλησης και των δίκαια αμειβόμενων θέσεων εργασίας και από την άλλη την εφαρμογή νέων προστατευτικών κανόνων για τους εργαζόμενους, που αφορούν τόσο την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας όσο και την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία».

Αυτό δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο, που φέρνει πραγματικές τομές και αντιμετωπίζει χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.

Εστιάζοντας σε βασικά σημεία του, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η πλήρης εφαρμογή με ευέλικτο τρόπο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η αύξηση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, η δυνατότητα σε έναν εργαζόμενο να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η επέκταση του δικαιώματος καταβολής του εποχικού επιδόματος, είναι μόνο μερικές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που δημιουργούν δικλείδες ασφαλείας και θωρακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι με τον κόσμο της εργασίας, είναι με τον απλό εργαζόμενο και το νομοσχέδιο ακριβώς αυτό διασφαλίζει: τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στόχος, όπως υπογραμμίζει, είναι να δημιουργούνται καθαρές σχέσεις μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη, έτσι ώστε τελικά να μπορεί και η επιχείρηση να βάζει τα πράγματα σε τάξη και ο εργαζόμενος να λαμβάνει όλα αυτά που δικαιούται.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει ότι εφέτος σημειώθηκε ρεκόρ ελέγχων από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και, όπου διαπιστώθηκε παράβαση, επιβλήθηκαν πρόστιμα. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι οι «κεραίες» στο υπουργείο είναι πάντα ανοιχτές και, «όποτε χρειαστεί να παρέμβουμε, προκειμένου να προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα το κάνουμε χωρίς καθυστέρηση».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για 100.000 εργαζόμενους σε ψηφιακές δεξιότητες, το οποίο δρομολογείται σε συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, ενώ, ταυτόχρονα, σχεδιάζεται, σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων για επανακατάρτιση και αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων.

«Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και στην εύρεση εργατών γης σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως, για παράδειγμα, στην Κρήτη και, γι’ αυτό, έχουμε ξεκινήσει, μέσω της ΔΥΠΑ, ένα πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης εργατών από περιοχές με υψηλή ανεργία σε περιοχές με υψηλή ζήτηση εργασίας. Αν αυτό δεν μπορέσει να λειτουργήσει, τότε θα πάμε και στις μετακλήσεις εργατικού δυναμικού» συμπληρώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στους μισθούς, ο υπουργός Εργασίας σχολιάζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τους βελτιώσει και να δώσει πίσω στους εργαζόμενους αυτό που έχασαν, λόγω των μνημονίων. «Η διπλή αύξηση που έγινε, πριν από λίγους μήνες, στον κατώτατο μισθό είναι προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποκατασταθούν ορισμένες αδικίες που ισχύουν, μέχρι σήμερα, όσον αφορά τους εργαζόμενους συνταξιούχους, αλλά και τους συνταξιούχους που έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Τέλος, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων και, γενικότερα, για την αναβάθμιση του e-ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι συνεχίζονται οι στοχευμένες δράσεις και η συστηματική δουλειά για την εύρυθμη και την αποτελεσματική λειτουργία του e-ΕΦΚΑ. «Η ανάπτυξη του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του e-ΕΦΚΑ και η ψηφιοποίηση της συνολικής ασφαλιστικής ιστορίας των εργαζομένων θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στο άμεσο μέλλον στην αυτόματη έκδοση των συντάξεων με ψηφιακό τρόπο και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα» διευκρινίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, στη δημοσιογράφο, Γεωργία Μπάρλα, για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ: Κύριε υπουργέ, πρόσφατα, θέσατε σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο, με βασικό άξονα την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας. Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που θα επιφέρουν οι προωθούμενες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τι σημαίνουν αυτές πρακτικά για τους εργαζόμενους;

Απ: Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κατέστησα σαφές ότι προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη.

Το νέο εργασιακό μας νομοσχέδιο, που πλέον βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, επιβεβαιώνει τις αρχικές μας δεσμεύσεις να πετύχουμε τον εξής διπλό στόχο: από τη μία την αύξηση της απασχόλησης και των δίκαια αμειβόμενων θέσεων εργασίας και από την άλλη την εφαρμογή νέων προστατευτικών κανόνων για τους εργαζόμενους, που αφορούν τόσο την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας όσο και την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία.

Η πλήρης εφαρμογή με ευέλικτο τρόπο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η αύξηση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, η δυνατότητα σε έναν εργαζόμενο να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η επέκταση του δικαιώματος καταβολής του εποχικού επιδόματος, είναι μόνο μερικές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που δημιουργούν δικλείδες ασφαλείας και θωρακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο, που φέρνει πραγματικές τομές και αντιμετωπίζει χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.

Ερ: Ωστόσο, έχουν ήδη εκδηλωθεί οι πρώτες αντιδράσεις για διατάξεις του νομοσχεδίου που ρυθμίζουν το ζήτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και θεσμοθετούν τη δυνατότητα απασχόλησης σε πολλαπλούς εργοδότες και ποινικές ευθύνες για όσους παρεμποδίζουν εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια απεργίας. Τι απαντάτε στις αιτιάσεις που εκφράζονται για καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, ελαστικοποίηση της εργασίας, αλλά και για εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών;

Απ: Το νομοσχέδιο αυτό κρίθηκε άδικα από πολλούς πριν ακόμα το δουν. Θα θυμάστε τη φασαρία που έγινε για το δήθεν «16ωρο» ή τα δημοσιεύματα που έγραφαν ότι «το νομοσχέδιο έχει στόχο να καταστρέψει τους εργαζόμενους». Όλα αυτά είναι λίγο αστεία.

Η κυβέρνησή μας είναι με τον κόσμο της εργασίας, είναι με τον απλό εργαζόμενο και το νομοσχέδιο ακριβώς αυτό διασφαλίζει: τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η απασχόληση σε πολλαπλούς εργοδότες, αλλά και οι ποινικές ευθύνες για όσους παρεμποδίζουν εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια απεργίας, είναι ζητήματα που έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί εδώ και δεκαετίες, καθώς ενδυναμώνουν τη θέση του εργαζομένου, χωρίς όμως να βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Γιατί εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργούνται καθαρές σχέσεις μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη, έτσι ώστε τελικά να μπορεί και η επιχείρηση να βάζει τα πράγματα σε τάξη και ο εργαζόμενος να λαμβάνει όλα αυτά που δικαιούται.

‘Αρα, να μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι. Να διαβάσουν πρώτα το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση και μετά εδώ είμαστε, για να συζητήσουμε καλόπιστα τις όποιες αντιρρήσεις έχουν.

Ερ: Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας εργαζομένων. Είναι στα άμεσα σχέδια του υπουργείου η ανάληψη δράσεων για την περαιτέρω ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των εργαζομένων;

Απ: Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με ψυχή και δικαιώματα και οι εργοδότες έχουν απόλυτη ευθύνη να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας τους.

Είμαι βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται αυτό που λέω δεν έχουν κανέναν λόγο και κανένα συμφέρον να διακινδυνεύσουν έστω και λίγο τη ζωή των εργαζομένων τους είτε αυτό αφορά ακραία καιρικά φαινόμενα είτε κάλυψη αναγκών διαβίωσης για εποχικούς υπαλλήλους τουριστικής σεζόν είτε για οτιδήποτε άλλο.

Όταν, λοιπόν, μιλάμε για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, είμαστε απολύτως αμείλικτοι στην εφαρμογή του νόμου.

Εφέτος, σημειώθηκε ρεκόρ ελέγχων από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και, όπου διαπιστώθηκε παράβαση, επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι, υπογράψαμε ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μία Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για την προστασία των εργαζομένων στη διανομή (delivery), γιατί είδαμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που εκτίθενται σε αυξημένου βαθμού κινδύνους ως προς την υγεία και την ασφάλειά τους. Θεσπίσαμε, λοιπόν, συγκεκριμένους κανόνες με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τη ζωή τους και την ευζωία τους.

Να γνωρίζουν όλοι ότι οι «κεραίες» μας στο υπουργείο είναι πάντα ανοιχτές και, όποτε χρειαστεί να παρέμβουμε, προκειμένου να προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα το κάνουμε χωρίς καθυστέρηση.

Ερ: Ένα άλλο σημαντικό θέμα που καταγράφεται από εκπροσώπους επιχειρήσεων είναι η έλλειψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας. Κατά τη γνώμη σας, πού οφείλεται η δυσκολία εύρεσης προσωπικού και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Απ: Όταν πριν από τέσσερα χρόνια πήγα στο υπουργείο Ανάπτυξης, το μόνο που άκουγα ήταν «βρείτε μας δουλειές». Όταν έφυγα από το υπουργείο Ανάπτυξης, το μόνο που άκουγα ήταν «βρείτε μας εργαζόμενους». Αυτό ακούω συνέχεια και τώρα ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πλέον, όλοι οι κλάδοι ψάχνουν εργαζόμενους και, μάλιστα, καταρτισμένους εργαζόμενους. Οι γιγαντιαίοι πόροι που έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης με το ΕΣΠΑ για reskilling και upskilling των εργαζομένων έχουν ακριβώς αυτό το χαρακτήρα. Πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε στους συμπολίτες μας τις δεξιότητες που χρειάζεται η σύγχρονη αγορά εργασίας.

Γι’ αυτό, έχουμε δρομολογήσει με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για 100 χιλιάδες εργαζόμενους σε ψηφιακές δεξιότητες, ενώ, παράλληλα, σχεδιάζουμε, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων για επανακατάρτιση και αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων.

Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, επενδύουμε στη δημιουργία επαγγελματιών που θα οδηγήσουν την επιχείρηση που εργάζονται σε ένα όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και στην εύρεση εργατών γης σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως, για παράδειγμα, στην Κρήτη και, γι’ αυτό, έχουμε ξεκινήσει, μέσω της ΔΥΠΑ, ένα πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης εργατών από περιοχές με υψηλή ανεργία σε περιοχές με υψηλή ζήτηση εργασίας. Θέλουμε να δούμε, αν θα μπορούσαμε με κάποια κίνητρα να αυξήσουμε την απασχόληση σε αυτές τις δουλειές σε συμπατριώτες μας, ώστε ταυτόχρονα να μειώσουμε την ανεργία στην Ελλάδα.

Αν αυτό δεν μπορέσει να λειτουργήσει, τότε θα πάμε και στις μετακλήσεις εργατικού δυναμικού.

Ερ: Όπως έχετε δηλώσει, μία από τις βασικές σας προτεραιότητες είναι η πάταξη της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται πρωτοβουλίες, όπως η συνέχιση της μεταρρύθμισης για την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και η αυστηροποίηση του προστίμου για την υποδηλωμένη εργασία. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την καθολική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας; Θεωρείτε ότι τα κίνητρα που θεσμοθετούνται για την εθελοντική χρήση της θα επισπεύσουν την υιοθέτησή της από τις επιχειρήσεις;

Απ: Πράγματι, σήμερα, το μεγαλύτερό μας πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, όσο η υποδηλωμένη εργασία. Δηλαδή, να παίρνει κάποιος έναν εργαζόμενο, να τον δηλώνει στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», αλλά να τον δηλώνει για λίγες ώρες, ενώ, στην πραγματικότητα, απασχολείται για πολύ περισσότερες.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία είναι μεγάλο έγκλημα. Είναι έγκλημα κατά του εργαζομένου, του οποίου του κλέβουμε χρήματα και συντάξιμα χρόνια, είναι έγκλημα και κατά των συναδέλφων μας, διότι έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα